Acasă Actualitate Ia, pe tărâm hispanic. Eveniment românesc, organizat, în Tenerife, de o slătineancă

Ia, pe tărâm hispanic. Eveniment românesc, organizat, în Tenerife, de o slătineancă

404

Ziua de 16 iunie 2019 rămâne în istoria românilor din Insulele Canare cu primul eveniment al Paradei costumelor populare româneşti, colecţia Angelica Tihan, în Tenerife.
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Edificando Sueños (Construind Vise) şi Grupul Folcloric Unirea, în colaborare cu Primăria Adeje.

Pentru organizarea acestui eveniment s-a lucrat timp de două luni de zile, a fost un program artistic susţinut de către violonistul Ştefan Grigore, Grupul Folcloric „La Unión”, Sophie Perez Popa, de 5 ani, care a cantat „Sunt o fata frumuşică” şi a fost prezentată colecţia de costume ale Angelicai Tihan, unică în Insulele Canare.
Au participat români şi alte naţionalităţi din Senegal, Venezuela, Uruguay, Spania, Peru, Rusia, Moldova preşedinţi de asociaţii, consilieri de la Primăria Adeje, Arona, deputata Tamara Raya, de la Camera de Congres Madrid, prima deputata din Spania care s-a îmbrăcat în portul românesc tradiţional, consiliera Elena Cabello Moya, de la Primăria Arona, Rita Calero Cordobes. directoarea revistei „Mas Mujer” şi încă 24 de persoane care au transmis portul popular la copii născuţi aici în Tenerife.

S -a gustat gastronomia românească, cu sarmale, mămăliga, aperitive, salată de vinete, zacuscă, cozonaci proaspeţi şi pâinea împletită de casă, care a fost şi la intrare, unde invitaţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare simbol de „Bine aţi venit”, prosperitate şi prietenie, plăcinte cu brânză vinuri româneşti şi prăjituri speciale cu un tort unic cu trei manechine în costume populare făcute de către doamna Mariana Lizica Buşoi, amintindu-ne de cofetăriile din ţară. A fost un succes şi îmi doresc ca noi, românii, repetăm acest gen de evenimente. Mulţumim tuturor sponsorilor şi organizatorilor pentru această după-amiază minunată şi mai ales românului întreprinzător care are firma „1 Mundo Mio”, de media şi comunicare.

Preşedinta Asociaţiei „Edificando Sueños”
Ana Liliana Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.