Acasă Actualitate „Zilele medicale slătinene”, la a III-a ediţie

„Zilele medicale slătinene”, la a III-a ediţie

308

Pentru al treilea an consecutiv, Spitalul Judeţean Olt, instituţie condusă de Cătălin Rotea, Consiliul Judeţean Olt şi Colegiul Medicilor Olt, organizează cel mai aşteptat eveniment medical al anului: „Zilele medicale slătinene”. Evenimentul aduce laolaltă medici renumiţi, care îşi vor prezenta lucrările de specialitate. Scopul acestui eveniment este creșterea calității serviciilor, dar și a complexității cazurilor tratate.
La „Zilele medicale slătinene” sunt o serie de medici de marcă, cum ar fi: cadre universitare fie de la Spitalul Colțea din București sau de la Spitalul Clinic de Urgență și Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova.
Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina găzduieşte, în zilele de 13-14 iunie a.c., cu începere de la ora 12, o serie de lucrări ale medicilor slătineni. La debutul primei zile, tematica abordată va fi „Conduita terapeutică în tumorile de parotidă”, aparţinând şefului Secţiei ORL din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. De asemenea, medicii din Craiova vor discuta despre „Chirurgia laparoscopică în malformaţiile de tract urinar la copii”
În ultimii ani, calitatea serviciilor medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina a crescut, datorită bunei pregătiri a personalului medical şi a bunei managerieri.

Câteva titluri de lucrări din programul evenimentului
ORL-BMF: Conduita terapeutică în tumorile de parotidă – autor dr. George Craioveanu;
Examenul fibroscopic in diagnosticul tumorilor laringiene – autor dr. Loredana Sandu.
Chirurgie Pediatrică: – Specificul replantărilor la copii – autor dr. Andrei Ştefănescu.
Chirurgie Plastică: Reconstrucţia Piramidei nazale: de la simplu la complex – medici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
Radiologie – Imagistică Medicală: Carcinom scuamos grefat pe leziuni vechi de tuberculoză pulmonară – autor: dr. Iordache Anca.
Psihiatrie: Interferenţa psihoză – hipertiroidie – autor: dr. Luiza Voicilă
Diabet Zaharat: Sisteme de monitorizare continua a glicemiei – autor: dr. Andreea Rotaru
Urologie: Adenomul de prostată – autor: Dr. Razvan Constantin Cazangiu
Oncologie: Rezultatele terapeutice de lungă durată în cancerul pulmonar metastatic – studiu de caz – autori: Dr. Adelina Stiuca, Dr. Bogdan Vatu.
Obstetrica – Ginecologie: Decolarea prematura de placentă normal inserată – O urgenţă obstetricală majoră – autori: colectiv medici sectie OG I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.