Acasă Actualitate Zilele Medicale Slătinene 2019. Cătălin Rotea: „Oamenii reprezintă cea mai importantă resursă...

Zilele Medicale Slătinene 2019. Cătălin Rotea: „Oamenii reprezintă cea mai importantă resursă a spitalului nostru”

331

Pentru al treilea an consecutiv, Spitalul Judeţean Olt, instituţie condusă de Cătălin Rotea, Consiliul Judeţean Olt şi Colegiul Medicilor Olt, a organizat cel mai aşteptat eveniment medical al anului: „Zilele Medicale Slătinene”, care a ajuns la cea de-a III-a ediţie. Evenimentul aduce laolaltă medici renumiţi, care îşi vor prezenta lucrările de specialitate. Scopul acestui eveniment este creșterea calității serviciilor, dar și a complexității cazurilor tratate.
Invitaţii speciali ai evenimentului de deschiderea, care a avut loc joi, 13 iunie a.c., la Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, au fost: prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu şi preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, printre alţii.

Alocuţiune de deschidere a aparţinut managerului Cătălin Rotea, care a transmis un mesaj cadrelor medicale slătinene:
„Am o rugăminte către angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, una care vine pentru că trăim într-o societate din ce în ce mai dezbinată, cu tot mai multă ură, gălăgie, zgomot, divergenţe, dezbinare care se vede la toate nivelurile societăţii, inclusiv în Sănătate: v-aş ruga să nu uitaţi misiunea pentru care aţi depus un jurământ, să trataţi pacientul. Bolnavul care vine la Spitalul Slatina are nevoie de comunicare, de compasiune şi empatie. Să nu uitaţi că aveţi alături nişte colegi. Ei trebuie trataţi cu respect şi colegialitate. Toţi tragem la aceeaşi căruţă. Continui să cred că oamenii reprezintă cea mai importantă resursă a spitalului nostru. Altfel am avea nişte ziduri vopsite, echipamente noi, dar am fi o entitate din care sufletul s-ar disipa”.

În prima zi au fost prezentate lucrări științifice pe specializări, realizate de medicii slătineni şi de profesorii universitari care lucrează în spitale din Craiova sau București:
ORL-BMF: Conduita terapeutică în tumorile de parotidă – autor dr. George Craioveanu;
Examenul fibroscopic in diagnosticul tumorilor laringiene – autor dr. Loredana Sandu.
Chirurgie Pediatrică: – Specificul replantărilor la copii – autor dr. Andrei Ştefănescu.
Chirurgie Plastică: Reconstrucţia Piramidei nazale: de la simplu la complex – medici Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.
Radiologie – Imagistică Medicală: Carcinom scuamos grefat pe leziuni vechi de tuberculoză pulmonară – autor: dr. Iordache Anca.
Psihiatrie: Interferenţa psihoză – hipertiroidie – autor: dr. Luiza Voicilă
Diabet Zaharat: Sisteme de monitorizare continua a glicemiei – autor: dr. Andreea Rotaru
Urologie: Adenomul de prostată – autor: Dr. Răzvan Constantin Cazangiu
Oncologie: Rezultatele terapeutice de lungă durată în cancerul pulmonar metastatic – studiu de caz – autori: Dr. Adelina Stiuca, Dr. Bogdan Vatu.
Obstetrica – Ginecologie: Decolarea prematură de placentă normal inserată – O urgenţă obstetricală majoră – autori: colectiv medici sectie OG I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.