Acasă Actualitate Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

62

Siminica Mirea, mesaj emoţionant
Ziua de 1 iunie, Ziua Copilului, nu putea trece neobservată de aleşii Oltului. Unul dintre aceştia, care a ţinut să transmită un mesaj cu ocazia acestei zile, este senatorul Siminica Mirea:
„Pe 1 Iunie, sărbătorim copilăria şi copiii, iubirea şi bucuria. Datorită copiilor suntem motivaţi să mergem mai departe, datorită lor nu uităm să zâmbim.
Indiferent că ne încearcă un sentiment de melancolie după copilăria noastră, ne bucură copilăria micuţilor pe care îi vedem zilnic fericiţi. Acestor micuţi, şi părinţilor care investesc mai mult decât iubire în ei, le urez LA MULŢI ANI, împliniri şi cât mai multe bucurii!”

Marius Iancu: „Oltenii rămân, în continuare, alături de PSD Olt”
„Oltenii rămân, în continuare, alături de PSD Olt, iar prin votul lor de la alegerile europarlamentare ne-au oferit din nou încrederea lor și ne-au mulțumit pentru ce am facut pentru ei și pentru fiecare localitate din județ.
Le mulțumesc și eu tuturor celor care au votat PSD, le mulțumesc membrilor și simpatizanților noștri pentru campania frumoasă pe care au făcut-o în mijlocul oamenilor.
Rămânem cu totii o echipă mare, puternică și unită!”, spune deputatul

Recent, deputatul a participat la votul pentru noua conducerea a Camerei Deputaţilor:
„L-am votat pe colegul nostru, Marcel Ciolacu pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților. A primit 172 de voturi, iar PSD își păstrează, astfel, majoritatea în Camera Deputaților. Îl felicit pe Marcel Ciolacu și îi urez mult succes.”.

Dan Ciocan, activitate în Comisia pentru agricultură, din Camera Deputaţilor
n calitatea sa de deputat, Dan Ciocan are şi atribuţii în cadrul Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, din Camera Deputaţilor, acolo unde este secretar. Pe ordinea de zi a comisiei amintite s-au dezbătut o serie de iniţiative legislative.
„1.Proiect de Lege pentru înfiinţarea postului de specialist în domeniul consultanţei agricole în cadrul fiecărei unităţi a administraţiei publice locale, în scopul asigurării serviciilor de consiliere agricolă pentru fermieri. (PLx 150/2019).
2.Propunere legislativă privind trecerea unor luciuri de apă sau porţiuni din acestea şi taluzuri ale barajelor şi lacurilor de acumulare din proprietatea publică a statului în administrarea unor consilii locale ale unităţilor administrativ-teritoriale. (Plx 115/2019)”

Paul Stănescu, preşedinte executiv al PSD
Într-o şedinţă recentă a Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat, fostul vicepremier, senatorul şi preşedintele PSD Olt Paul Stănescu a fost ales președinte executiv interimar al PSD, în locul premierului Viorica Dăncilă, care a fost preşedinte executiv până astăzi şi care va fi preşedintele interimar al formaţiunii social-democrate.
Decizia vine în urma arestării preşedintelui PSD, Liviu Dragnea. Statutar, preşedintele executiv va asigura interimatul, iar un vicepreşedinte va asigura interimatul preşedintelui executiv.

Gigel Ştirbu, aprecieri la adresa liderului statului
În perioada 31 mai-2iunie a.c., Sanctitatea Sa Papa Francisc, a efectuat o vizită apostolică în România. Gazdă în aceste zile i-a fost preşedintele României, Klaus Iohannis. Activitatea sa din aceste zile a fost apreciată de deputatul Gigel Ştirbu.
„Președintele Klaus Iohannis a reprezentat din nou România cu cinste și a fost alături de Sanctitatea Sa Papa Francisc la Blaj, la oficierea Sfintei Liturghii și ceremoniei de Beatificare a celor șapte Episcopi greco-catolici martiri în timpul regimului comunist din România.”, spunde deputatul.

Renică Diaconescu co-semnatar al unui proiect pentru dezvoltarea Slatinei
Senatorul Renică Diaconescu se află printre semnatarii unui proiect de lege ce are ca scop trecerea unor terenuri din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apelor şi Pădurilor – Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, precum şi transmiterea, cu titlu gratuit, a acestora din domeniul privat al Statului şi administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, în proprietatea privată a Municipiului Slatina şi în administrarea Consiliului Local al Municipiului Slatina.
„În ultima perioadă, Municipiul Slatina a cunoscut o puternică dezvolare economică ca urmare a extinderii platformei industriale, ceea ce a condus la necesitatea modernizării și extinderii infrastructurii orașului, precum şi cea din imediata apropiere a urbei, pentru a se facilita accesul la platforma idustrială. Acesta este motivul care a condus la intenţia autorităţii publice locale din Municipiul Slatina, de a realiza obiectivul de investiţii:
«Construire drum de legătură între zonele industriale», pentru care a fost elaborată
documentaţia «Studiu de fezabilitate, privind necesitatea şi oportunitatea promovării
obiectivului de investiţii , potrivit căreia, drumul de legătură ce se doreşte a se
construi, porneşte din DN65(E574) Km 55+700, se intersectează cu calea ferata
secundară Bucureşti-Piteşti-Craiova, DJ-563 şi se termină în DJ 546 (Slatina -—
Brebeni»”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.