Acasă Actualitate ITM Olt, controale cu amenzi

ITM Olt, controale cu amenzi

121

În luna a patra a anului 2019, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat nu mai puţin de 236 controale în domenii precum: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.
„În urma controalelor efectuate, s-au identificat 250 deficiențe pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 119 sancțiuni, din care 115 avertismente și 4 amenzi în valoare totală de 330.000 lei. În luna aprilie 2019, inspectorii de muncă au identificat 21 persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor 3 agenți ecomonici care le foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 320.000 lei. De asemenea, în cursul lunii trecute, un număr de 8 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând 8 persoane cu incapacitate temporara de muncă.”, se arată într-un comunicat de presă.
Inspectorii de muncă au depistat o serie de deficienţe, cum ar fi: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului saptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție sau neefectuarea controlului medical periodic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.