Acasă Actualitate România merită mai mult în Europa

România merită mai mult în Europa

58

– Judeţul Olt a primit un sprijin guvernamental important pentru modernizarea infrastructurii şcolare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Vorbim despre:

– 136 de milioane de lei investiţi în construcţia, modernizarea şi dotarea a 102 grădiniţe şi şcoli în 69 de localităţi din judeţul Olt;
– 99 de milioane de lei investiţi în săli de sport în localităţile: Curtişoara, Dobrosloveni, Dobrun, Giuvărăşti, Gostavăţu, Osica de Sus, Rusăneşti, Slatina, Tia Mare, Valea Mare şi Verguleasa;
– 45 de milioane de lei investiţi în modernizarea şi dotarea a 21 de cămine şi aşezăminte culturale.

Infrastructură modernă, salarii majorate în învăţământ, burse de susţinere a elevilor şi studenţilor olimpici, sunt măsuri adoptate de Guvernul PSD pentru un act educaţional de calitate.

Serviciile medicale au fost prioritatea absolută în toate deciziile luate de PSD în guvernarea actuală. Până azi, Fondurile Europene cofinanţează cu peste 700 milioane Euro circa 120 de proiecte medicale, atât dotări & lucrări amenajare în unităţi primire urgenţe sau ambulatorii din majoritatea judeţelor, reabilitarea termică a clădirilor spitaliceşti, dar şi programe naţionale de screening, diagnostic şi tratament precoce pentru boli, precum cancerul de col uterin sau tuberculoza.
Cercetarea medicală este şi ea finanţată alături de proiecte vizând informatizarea serviciilor medicale.

Renaşterea sistemului de sănătate înseamnă salarii decente, dotări moderne, acces la terapii noi, dar şi un parteneriat corect pacient – personal medical – autoritate publică naţională / locală – furnizori de bunuri şi servicii în sănătate.

După ani de tergiversări şi aşteptare, guvernarea PSD a reuşit, în doar câteva luni, să ajungă în faza finală a procedurilor pentru începerea construcţiei autostrăzii Ploieşti – Braşov – în cadrul parteneriatului public-privat.

Este un pas decisiv, care va conduce la decongestionarea unei rute esenţiale şi la o circulaţie rapidă pentru oameni şi pentru mărfuri. Vom fi mândri să legăm astfel două regiuni istorice ale României: Muntenia de Transilvania.

Ne străduim să aducem românii mai aproape unii de alţii şi vom continua să conectăm România cu Europa, în Parlamentul European!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.