Acasă Actualitate Când Crucea se face scrum …

Când Crucea se face scrum …

4886

Doamne ai milă!

Atât pot spune… Este târziu pentru mine, mult prea devreme pentru alții dar gândul că arde în lumea o Cruce nu îmi dă pace.
Nu a ars o Catedrală așa cum spun unii, nu s-a făcut scrum un monument cum spun alții, nu am rămas fără un simbol…., ci am pierdut… o Cruce.
Biserica prin definiție este o Cruce pentru că obiectul se transformă în altar prin jerta lui Hristos. Nu avem acolo piatră, lemn, vitralii, nu! Acestea sunt până în momentul sfințirii! După, Biserica devine altceva, mai presus de cât putem cuprinde noi prin cuvânt și mai aproape de cer prin esență.
Dacă prin Cruce s-a restabilit legătura noastră cu Dumnezeu, în Biserică noi o întreținem. Este locul în care nu mergi să te rogi, pentru că asta o poți face oriunde… Biserica este locul unde te întâlnești cu Dumnezeu. Iar întâlnirea cea mai mare pe care Dumnezeu și-a dat-o cu oamenii, de atunci, de acum și de mâine a fost pe Cruce.
Crucea Franței a ars… Nu altceva! Franța, care a uitat de Dumnezeu, Franța, care și-a vândut Bisericile Semilunii, Franța, care duce toleranța față de unii peste drepturile altora, Franța unde sunetul clopotelor începe să fie astupat de sunetul minaretelor și-a pierdut Crucea!

Rar îngăduie Dumnezeu să îți pierzi Crucea…
Dacă din desfrânata, ca Maria Egipteanca, fără de Cruce, ajungi pe pereții Bisericii și o Duminică din Postul Paștelui îți poartă numele, pentru că ai ales ca în cel mai de jos moment al vieții tale să spui stop, să uiți de lumea ta, să dai un restart vieții și să cauți adevărata Cruce atunci ai șanse înaintea lui Dumnezeu.
Dacă însă continui să mergi pe drumul tău fără de Cruce, atunci ești pierdut și focul nu te arde doar pe tine…. Arde și Crucea care te reprezintă și o face scrum. Cu toții am văzut fumul, mulți am stat cu lacrimi în ochi și ne-am uitat cum cade Crucea de pe turlă și ne-am întrebat de ce? De ce s-a făcut scrum o Cruce?!
Pentru că omul a declarat că Dumnezeu nu mai are ce căuta în secolul acesta, este doar, cel mult, un monument care trebuie privit ca atare este doar o formă de artă sau o filă de istorie…

Dragii mei,
Am văzut multe declarații ale oamenilor care spuneau că a ars o parte din identitatea lor națională, că 800 de ani de istorie au fost pierduți în câteva ore.
Interesant cum Franța, da… țara aceea…. se identifică cu o Biserică pe care a abandonat-o, plânge și cântă în genunchi pentru o Cruce care s-a făcut scrum.
Ultima lecție pe care Crucea Franței a dat-o nu doar țării sale, ci și unei Europe orabe și bolnave a fost că și curprinsă de flăcări oamenii au plecat capul, s-au pus în genunchi și au cântat Maicii Domnului. Le-a reamintit francezilor că înaintea lui Dumnezeu nu se stă triumfal, le-a reamintit francezilor că trebuie să plece genunchiul înaintea lui Dumnezeu dacă vor să mai existe ca popor.
Lumea a privit cum o Cruce s-a făcut scrum… A înțeles oare ceva?!

Prof. Drd. Teolog Alin Bolboașă – Șofaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.