Acasă Actualitate Pestă porcină la Şerbăneşti. Doar suspiciune

Pestă porcină la Şerbăneşti. Doar suspiciune

318

DSVSA Olt anunţă că că, în urma examenelor de laborator efectuate, a fost găsită o suspiciune de pestă porcină africană, la porcii dintr-o gospodărie din comuna Şerbăneşti,
În zilele de 16 şo 17 martie a.c., în acea gospodărie au existat doă cazuri de mortalitate a unor porci. De la cadavreme suinelor au fost prelevate probe de la organe şi de sânge. Probele trimise la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti – Laborator Naţional de Referinţă, pentru a se confirma diagnosticul.
„Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, s-a realizat dezinfecția, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport. DSVSA solicită sprijinul și înțelegerea cetățenilor pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei. Orice caz de moarte sau îmbolnăvire al animalelor din gospodărie trebuie anunțat imediat medicului veterinar sau DSVSA Olt.”, transmite DSVSA printr-un comunciat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.