Acasă Actualitate Tribunalul Olt. Când unii spun „da” şi alţii spun „nu”

Tribunalul Olt. Când unii spun „da” şi alţii spun „nu”

145

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au hotărât să poarte bandelore albe, în semn de protest, faţă de adoptarea formei finale a OUG nr 7/2019. Aceştia vor protesta, în forma aleasă, până la remedierea situaţiei.
Pe de altă parte, preşedintele Tribunalului Olt, Liliana Oprea, se numără printre cei 30 de preşedinţi şi vicepreşedinţi ai tribunalelor din ţară, care cer, printr-o scrisoare, să restabilească de urgenţă cadrul legal în care judecătorii pot manifesta. Scrisoarea este adresată Secţiei pentru judecători a CSM, în care spun că există „o evoluţie îngrijorătoare şi neadecvată cu statutul de magistrat din partea unor colegi judecători, care aduce grave prejudicii de imagine justiţiei în ansamblul său, acreditând în rândul opiniei publice ideea unei justiţii care nu mai poate rămâne imparţială”. De asemenea, cei 30 de preşedinţi şi vicepreşedinţi ai tribunalelor din România, au găsit şi un „vinovat”, în persoana fostului membru al Consiliului Superior al Magistraturii, judecatorul Cristi Vasilică Dănileţ de la Tribunalul Cluj.
„Înțelegem să ne delimităm ferm de toate aceste manifestări, atât cele inițiate de domnul judecator Cristi Vasilică Dănileț, cât și de orice formă de protest care riscă să se îndepărteze de la rolul și locul pe care îl ocupă judecătorul în societate și de la matca firească a modului de manifestare publică a magistraților, solicitând de îndată intervenția Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la conduita și atitudinea domnului judecător Cristi Vasilică Dănileț.”, spun cei 30 în scrisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.