Acasă Actualitate Jandarmii, la „pescuit” de braconieri

Jandarmii, la „pescuit” de braconieri

101

Braconajul piscicol este pedepsit de statul român, faptele de transport ilegal, comercializare fără documente de provenienţă sau pescuitul fără autorizaţie se taxează cu interzicerea unor drepturi în domeniu pe o perioadă de la unu la trei ani. Săptămâna trecută a fost una aglomerată pentru jandarmii olteni, care i-au prins în fapt pe făptuitori, astfel:
„În data de 19.02.2019, în jurul orelor 19.00, a fost depistat un bărbat de 28 de ani în timp ce pescuia în apa râului Olt în dreptul comunei Ipotești, cu o unealtă de pescuit comercial de tip plasă cu lungimea de 90m, fără a deține autorizație pentru activitatea desfășurată. În data de 21.02.2019, în jurul orelor 20.00, pe malul stâng al râului Olt, în dreptul localităţii Comani, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, pescar comercial autorizat, care transporta cu autovehiculul personal 60 kg de pește viu din specia caras, fără documente legale, peștele provenind din activitatea de pescuit desfășurată cu puțin timp înainte. În data de 24.02.2019, în jurul orelor 08.00, în târgul săptămânal din Osica de Sus a fost depistată o persoană de sex masculin de 35 de ani care oferea spre vânzare peşte din specia ştiucă.”, spun jandarmii.
Făptaşii, cu documentele de constatare şi uneltele folosite la pescuit au fost predaţi organelor de urmărire penală competente. Peştii au fost redaţi mediului lor natural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.