Acasă Politic La PNL Olt. Gigel Ştirbu, victorii şi dezvăluiri

La PNL Olt. Gigel Ştirbu, victorii şi dezvăluiri

174

O prezenţă rară pe scena publică slătineană, deputatul Gigel Ştirbu a susţinut o conferinţă de presă la sediul PNL Olt. Acesta a vorbit despre bugetul de stat, respins astăzi de preşedintele Iohannis, care conţinea şi punctul referitor la mărirea alocaţiilor copiilor, amendament susţinut de liberali. De asemenea, a mai vorbit şi despre „mafia” unei emisiuni de pălăvrăgrală de la TVR 1.

Mult-controversata lege a Bugetului de stat a trecut, săptămâna trecută, de Parlament. Ajunsă la Cotroceni, ea a fost respinsă de preşedintele României, Klaus Iohannis, prelungind astfel lipsa unui buget de stat şi modificarea datei la care copiii s-ar fi bucurat de infima mărire de alocaţii. Cu toate astea, deputatul Gigel Ştirbu este supărat pe pesediştii care îşi arogă merite necuvenite cu privire la promovarea unei astfel de măsuri.
„PNL a depus de mai bine de o jumătate de an o iniţiativă legislativă prin care se dorea mărirea acestor alocaţii, cu aceste cuantumuri. Cu două săptămâni de zile înainte de a intra în dezbatere bugetul naţional, această iniţiativă legislativă a Partidului Naţional Liberal a fost respinsă de către Partidul Social Democrat, de fapt de către actuala formulă guvernamentală şi majoritatea parlamentară, a fost respinsă în senat. În urma respingerii şi a votului negativ la această iniţiativă legislativă, PNL a avut o campanie pe reţelele de socializare prin care a încercat să conştientizeze cetăţenii vizavi de voturile negative pe care parlamentarii PSD-ALDE le-au dat pe această lege” a spus deputatul.
Păstrând linia temei amendamentelor, deputatul a mai vorbit şi despre un amendament depus de acesta în cadrul dezbaterilor pentru bugetul naţional, demers politic cu care se mândreşte:
„Am depus un amendament prin care s-a alocat o sumă de 350.000 lei Academiei Române, pentru că Academia Română desfăşoară un proiect naţional începând cu anul 2000. Din anul 2000 până în 2018, Academia Română, prin fundaţia sa de cultură, artă şi ştiinţă, a primit sumele necesare pentru a publica operele marilor autori români în ediţii pleate. Este un proiect naţional care va dăinui peste ani, aceste opere se vor regăsi în toate bibliotecile naţionale din ţările dezvoltate.”

Ştirbu, dezvăluire despre TVR
În cadrul conferinţei de presă, deputatul a făcut şi câteva dezvăluiri referitoare la banii pe care TVR îi aruncă pe geam, pentru a plăti prezenţa unor personalităţi în studiourile puţinelor emisiuni care mai sunt transmise în direct de Televiziunea Publică.
„ Vă dau câteva exemple: invitaţii, nu colaboratorii, cu toate că şi colaboratori dac-ar fi, ar fi exorbitantă suma – invitaţii care participă în mod constant la emisiunea „România 9“ , un talk-show la o oră de maximă audienţă, şi cu o audienţă foarte slabă, primesc sume între 6.000 şi 8.000 de euro per apariţie. Noi ştiam că pe lună, dar informaţiile care ne-au parvenit în ultimele zile sunt că primesc între 6.000 şi 8.000 de euro per apariţie“, a spus Ştirbu, menţionând că preşedintele-director general Doinea Gradea a fost invitată la audieri în cadrul comisiei, pentru a răspunde tuturor reclamaţiilor.”, spune Ştirbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.