Acasă Actualitate 2019 – PROVOCĂRI SAU NU?

2019 – PROVOCĂRI SAU NU?

74

Din devotament „trăind” fiecare clipă în ROMÂNISM și spre a-mi exprima pentru TOȚI ROMÂNII dreptul la VIAȚĂ, la LIBERTATE și BUNĂSTARE, „interpretând” evenimentele din anul 2018, ca un an agitat, precum și cele previzibile, atât pe plan intern, cât și internațional, toate mă fac să gândesc la faptul că anul 2019 se anunță a fi unul DIFICIL și cu foarte multe „PROBLEME”.

În general, LUMEA se „transformă” rapid și anul 2019 a început cu dificultăți și chiar HAOS considerente care mă determină să fiu convins că întreaga CLASĂ POLITICĂ din ROMÂNIA trebuie să se pregătească temeinic și patriotic spre a face față multor provocări între care URMĂTOARELE – chiar evidențiate doar telegrafic – pot deveni PERICOLE pentru nație:

1. Mulți politicieni din „NOUA GENERAȚIE” se dovedesc a fi SUB VALOAREA celor care au fost și ca urmare sunt posibile ERORI și ORIENTĂRI GREȘITE, care să creeze dificultăți pentru ȚARĂ.
2. Creșterea economică bazată pe un CONSUM INTERN NECONTROLAT, fară INVESTIȚII MAJORE – accentuat MAJORE – NU este o soluție de durată, precum și deficitul comercial generat de exagerările pentru IMPORTUL de alimente și bunuri de consum; Dimpotrivă, ele grăbesc RECESIUNEA și CRIZA ECONOMICO-FINANCIARĂ, mai ales că teza unui CRASM ECONOMIC la nivel mondial prinde tot mai mult contur.
3. „Preluarea” controlului asupra RESURSELOR INTERNE, gen gazele din MAREA NEAGRĂ (vezi petrolul etc) va conduce, inevitabil, la accentuarea curentului de presiune asupra ROMÂNIEI, DIN AFARĂ, cu consecințe negative asupra SUVERANITĂȚII.
4. ROMÂNIA, după „CEI 30 DE ANI” se confruntă cu DATORII URIAȘE prin împrumuturi de MULTE MILIARDE de EURO, mai ales după 2010, când BĂNCILE au inundat piețele cu bani. Ori „creșterea economică” cu bani împrumutați este o „PĂCĂLEALĂ” și ca urmare o ROMÂNIE SUPRAÎNDATORATĂ, chiar în viitorul apropiat, nu va mai putea să-și procure pachete de „salvare” de miliarde de euro, fără de care, după cum se constată, nu poate supraviețui ca urmare a unor măsuri populiste și „cadouri fiscale”.
Tocmai de aceea, ATENȚIE, ROMÂNIA ar putea plăti scump, urmare a acumulării de datorii uriașe și nimeni nu-și poate închipui ce s-ar putea întâmpla dacă ȚARA ar intra în recesiune.

5. Instituțiile statului, multe, timp de 30 de ani, conduse de nepricepuți, ca urmare a distrugerii meritocrației, se pot deprecia devenind incapabile să „apere” țara, iar manipularea populației să „se impună” la ordinea zilei, provocând o URIAȘĂ CONFUZIE de valori, făcând astfel, în continuare, tot mai grea combaterea corupției, adică tocmai miza M.C.V și pentru 2019.
6. Politica de „AJUSTARE” a JUSTIȚIEI, care a fost etichetată ca o „DESFIGURARE” a acesteia în favoarea „băieților de gașcă” și fără echivalent în EUROPA, și de aici „APĂ LA MOARĂ” unora, inclusiv români, „ocupanți” de birouri în afara țării, pentru a MINȚI și BLAMA prin speculații, la o anumită comandă, ȚARA.
7. Deficitului demografic, dezastrului natalității și MIGRAȚIEI SPRE VEST, dacă nu li se găsesc soluții, în viitor, NAȚIUNEA ROMÂNĂ este supusă nu doar „diminuării numerice”, ci chiar unor amenințări reale în EXISTENȚA SA, în granițele firești.

8. Anunțatele disensiuni din Uniunea Europeană, care se vor accentua, cu siguranță, în anul 2019, pornind de la ascensiunea unor formațiuni de extremă-dreaptă, BREXITUL, criza politică din SPANIA, situația economică a ITALIEI, scrutinul europarlamentar, populismul, scăderea popularității, atât a lui MACRON, cât și pentru MERKEL, conflictele comerciale etc, pot să provoace pentru țara noastră riscuri foarte mari în economie și politică.
9. Politica externă, fără coerență, poate face ca ROMÂNIA să nu mai aibă reprezentare în afară, afectându-i prestigiul (pe care, totuși, l-a avut cândva) „oferind” posibilitatea unora de la BRUXELLES să „ne pună la colț”.
10. Ca un fapt singular, „duelul” între BNR și LEGISLATIV demonstrează o crescută „agresivitate” care a introdus deja o stare de spirit decepționată, anxioasă, pesimistă, în care românii se așteaptă mai degrabă la întâmplări negative decât pozitive în politica și economia viitorului.

AȘADAR, POLITICIENI ROMÂNI, începeți de pe acum „SĂ LUCRAȚI” pentru ca în 2019 să ne trăim VIAȚA fără turbulențe!

Profesor,
ION PĂTRAȘCU
Slatina, Olt

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.