Acasă Interviu «Pentru mine, primul obiectiv din funcția de primar la Scornicești ar fi...

«Pentru mine, primul obiectiv din funcția de primar la Scornicești ar fi introducerea rețelei de gaze naturale în tot orașul»

2523
Interviu cu inginerul IONUȚ NEACȘU, o soluție social-democrată pentru Primăria orașului Scornicești

        În cadrul echipei social-democrate de la Scornicești există dinamism și interes real pentru a forma o administrație locală care după alegerile locale din 2020 să se îndrepte, exclusiv, în interesul cetățeanului, al plătitorului de impozite și taxe locale, aflat într-o continuă așteptare a unui trai mai bun, acasă, în Scornicești.
Orașul este astăzi aflat în administrarea unei echipe față de care social-democrații din orașul de pe Plapcea au rezerve și alte soluții la problemele locale. Acolo, la PSD Scornicești, reporterul de serviciu la identificat pe tânărul inginer Ionuț Neacșu, un familist convins, un om legat de orașul în care a evoluat ca om, pentru care acum este dispus să dea la schimb cât se poate de mult din experiența sa profesională, dar și din exuberanța tinereții, cea care mută munții din loc.
Ionuț Neacșu se vede într-o echipă nouă, menită să iuțească ritmul schimbărilor în bine. Iar el știe asta de la oameni, și tot pentru oameni vrea să facă, cu un larg suport popular, administrație locală dedicată oamenilor și nevoilor lor…

– Ce ne puteți spune despre omul Ionuț Neacșu?
– Sunt un tânăr în vârstă de 30 de ani, născut și crescut în orașul Scornicești, om așezat la casa lui, căsătorit din anul 2014, cu doi copii, absolvent al Facultății de Construcții din Craiova, dar și al Facultății de Cadastru din București. Sunt școli făcute la timpul lor, unde am învățat carte și m-am pregătit pentru viitor. În plus mai am un master pe audit energetic făcut la Timișoara. În clipa de față lucrez la o societate de cadastru la care sunt și administrator, având și o socitate de construcții. Înțeleg să fiu un antreprenor care respectă regulile jocului economiei de piață.
– Așadar, lucrați la propria firmă și plătiți impozite și taxe în orașul dumneavoastră…
– Așa este! Ambele societăți sunt înregistrate în orașul Scornicești, sunt plătitor de taxe și impozite în orașul meu și îmi doresc să mă implic mai mult în dezvoltarea și modernizarea acestor locuri. Scorniceștiul merită mult mai mult decât a primit după anul 1989 din partea celor care l-au condus. Vreau să trăim aici, într-un oraș frumos, în care oamenii să se simtă respectați!
– Ce vă determină să vă implicați în activitatea publică și să fiți atât de conectat la ceea ce înseamnă administrarea Scorniceștiului?
– În primul rând, aș cam vrea să schimbăm puțin această politică ce se face la Scornicești, fiind dezamăgit de ritmul în care se mișcă lucrările pe la noi. Îmi pare rău să constat că în majoritatea localităților s-a făcut câte ceva, iar pe la noi, din motive mai mult sau mai puțin credibile, nu s-a făcut mai nimic. Canal, nu, gaze, nu, blocurile arată de parcă am fi în Afganistan și multe, multe altele. Prin urmare, este obligatoriu să schimbăm această față a unui oraș frumos, cu tradiție și istorie în România.
– Faceți parte din echipa Partidului Social Democrat din Scornicești. Ce va determinat să faceți pasul și să vă regăsiți în această formulă?
– Prin 2017, în urma unor discuții cu domnul deputat Marius Iancu, am reținut că la PSD Scornicești se dorește formarea unei echipe tinere, a unei formule serioase, de perspectivă, astfel încât această organziație să ajungă cât mai sus, acolo unde îi este locul. Desigur, avem nevoie și de experiența celor mai în vârstă, oameni de valoare care sunt dispuși să ajute cu experiența lor, acumulată în decursul ultimilor ani. Mai departe, aș vrea să fiu bine înțeles: eu nu am cu nimeni nimic și nu vreau să-l acuz pe primarul actual de ceva anume. Știu că domnia-sa nu și-a exprimat până acum intenția de a candida la un nou mandat în frunta primăriei, cu toate că în ultimele discuții tot spre Partidul Social Democrat s-ar orienta.
– Dacă mâine puterea de la Scornicești ar fi pe mâinile echipei din care și dumneavoastră faceți parte, ce v-ați propune să faceți și de unde ar trebui să se înceapă treaba în acest oraș?
– În primul rând, conducerea Primăriei Scornicești ar trebui să fie din partea PSD-ului, și spun asta mizând pe faptul că în anul 2020 tot Partidul Social Democrat se va impune în alegerile pentru președinția Consiliului Județean Olt. Mai departe trebuie să fie făcute cât mai multe proiecte pentru dezvoltarea orașului, cum ar fi gazele naturale, alimentarea cu apă și canalizare prin introducerea unei rețele noi de la CAO, reabilitarea blocurilor prin schimbarea acoperișurilor .
– Tocmai ați spus că un primar din partea PSD Scornicești va beneficia în viitorul apropiat de sprijin din partea președintelui CJ Olt, care este foarte probabil să fie din partea acestui partid. În acest caz, s-ar putea face multe lucruri din cele enumerate de dumneavoastră?
– Da, se pot face lucruri frumoase la Scornicești, pot fi demarate lucrări utile care, din păcate, până acum n-au fost realizate. Este regretabil lucrul acesta, dar nu vreau să intru mai mult în amănunte în clipa de față. O relație extraordinară între primărie și consiliul județean este garanția reușitei de pe plan local.
– În ceea ce priveste partea culturală și socială, care sunt propunerile dumneavoastră?
– Este o altă prioritate și un obiectiv de viitor pe care vreau să mă axez. Se dorește o echipă de fotbal și sunt de acord pentru că este nevoie și de sport. Mai departe, școlile au nevoie de o atenție continuă, chiar dacă în ultima vreme s-au mai făcut lucrări de reabilitare sau grădinițe noi. Totuși, se pot realiza mini-terenuri de sport și se mai pot găsi și alte proiecte de investiții pentru a face din școlile de la Scornicești puncte de reper în educația corectă a tinerei generații.
– Aveți oameni care să vă susțină, care vă sunt aproape și cred în proiectul dumneavoastră?
– Am lângă mine oameni de încredere, cu experiență și motivație, care mă pot ajuta foarte mult în realizarea proiectelor pe care mi le-am propus. Desigur, mai sunt și voci care îmi spun că sunt cam tânăr pentru un astfel de obiectiv, dar eu sunt gata pentru o astfel de provocare și sunt convins că împreună cu cei de lângă mine putem realiza lucruri frumoase la Scornicești. Avem o echipă serioasă, o echipă motivată, dornică să schimbe în bine fața acestui oraș care se zbate între neputință și nepăsare. Echipa PSD Scornicești lucrează pentru binele locuitorilor orașului.
– Cum credeți că se pot înființa noi locuri de muncă, în asemenea fel încât tinerii din Scornicești să nu plece spre alte zări?
– Acesta este, într-adevăr, un subiect sensibil, o problemă de actualitate din România zilelor noastre și tocmai din acest motiv, eu nu pot face promisiuni pe care, ulterior, să nu le pot respecta. Nu mi-a plăcut lucrul acesta, nu l-am făcut până acum și n-am să-l fac nici de acum încolo. Totuși, am înțeles că elevețienii care au preluat Pulsor-ul și-au propus să creeze noi locuri de muncă, dorindu-și să ajungă la un număr de aproximativ șase sute de persoane. Pe de altă parte, eu cred că ar trebui să se realizeze o legătură cu cei de la Prysmian, cu cei din Pirelli, în sensul că Primăria Scornicești ar putea să le acorde niște facilități în vederea unei eventuale colaborări prin dezvoltare unei capacități de lucru în zonă. Li se poate oferi un teren, se pot acorda reduceri la impozit, se pot găsi și alte soluții dacă se dorește cu adevărat. Înțelegem să facem lucrul acesta, avem o șansă în plus, nu facem asta, vom aștepta la nesfârșit…
– Dacă de mâine ați fi primar la Scornicești, cu ce ați începe. Care ar fi primul lucru de care s-ar apuca tânărul Ionuț Neacșu?
– Pentru mine, primul obiectiv din funcția de primar la Scornicești ar fi introducerea rețelei de gaze naturale în tot orașul. Lemnele devin din ce în ce mai scumpe și tot mai rare, iar gazele sunt tot mai necesare.
– Nu credeți că lefurile angajaților din Primăria Scornicești sunt cam mari în clipa de față?
– Întrebarea este puțin cam delicată. Aș evita să vă răspund, dar trebuie să recunoaștem că sunt puțin cam mari. Pe de altă parte, lucrul acesta nu se întâmplă numai la Scornicești și nu cred că asta ar fi problema principală. Important este ca oamenii să-și facă datoria. Restul… rămâne de văzut! Salariile respective sunt acordate prin lege. Este un drept al oamenilor.
– Se poate vorbi la Scornicești despre înființarea unei linii de transport public?
– Cred că, în primul rând, s-ar putea vorbi despre o linie de transport public pentru elevii din Scornicești și din zonele apropiate. Sigur, ideea nu e rea, dar e mai greu și iarăși prefer să nu promit. E timpul înainte, sunt multe de făcut și trebuie făcute etapă cu etapă, dar cât putem de repede…
– Ce mesaj le transmiteți locuitorilor orașului Scornicești?
– Să aibă încredere în echipa Partidului Social Democrat din oraș, să înțeleagă că noi gândim și vrem să acționăm, atunci când vom ajunge la putere, numai pentru binele oamenilor. Am ales să fac parte din această structură pentru că aici sunt oameni de cuvânt, iar ceea ce a făcut echipa PSD pentru județul Olt, în ultimii ani, este o dovadă că se poate. Pentru un trai mai bun, Scorniceștiul trebuie să fie, majoritar, social-democrat!

1 COMENTARIU

  1. Nea Aline !!! sa fim seriosi , cum sa faci interviu cu asta???
    Eu sunt PSD-ist, dar asta e un fel de Comanescu al nostru, asa a ajuns si ala un bagat in seama.
    Pe bune???? Interviu cu cretinel??? Pe bune??? de azi nu mai intru pe site-ul asta !!! Serios!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.