Acasă Fără categorie Agenda deputatului Dan Ciocan

Agenda deputatului Dan Ciocan

67

„La Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice
Pe ordinea de zi am avut în dezbatere următoarele inițiative legislative: Proiect de Lege privind câinii salvamontiști; Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr.321/2009 privind comercializarea produselor comerciale.”, spune deputatul Dan Ciocan.

Curând, pe agenda de lucru a deputatului Dan Ciocan, printre altele, s-a aflat şi şedinţa de lucru a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaiţor, acolo unde au fost dezbătute două proiecte. Primul proiect prezentat de deputat este argumentat de faptul că în unele intervenții pe crestele înalte ale munților nu se poate ajunge, în cazul unor avalanșe puternice, decât cu echipamentul specific pentru câinii salvamontiști. O astfel de zonă în țara noastră este zona Carpaților Meridionali, unde nici vara nu se poate ajuge, în anumite locuri, decât cu autovehicule 4×4, iar iarna doar pe schiuri. Actul normativ mai prevede ca la finalul perioadei de serviciu, câinii să poată fi adoptați gratuit de salvamontistul care i-a format.
Cel de-al doilea proiect de modificare reglementează condiţiile de exercitare a activităţii contractuale de comercializare a produselor alimentare. Propunere legislativă își propune să
introducă prevederi noi pentru susținerea producătorilor români şi. în special, a producătorilor locali. Iniţiatorii cred că prin aceste măsuri vom reuși să sprijinim accesul producătorilor români locali la marile lanţuri de retail, iar consumatorii vor beneficia la rândul lor de produse de calitare, proaspete, cu o trasabilitate clară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.