Acasă Actualitate DSP Olt. Peste 3.000 de cazuri de de infecţii respiratorii acute

DSP Olt. Peste 3.000 de cazuri de de infecţii respiratorii acute

86
Hewlett-Packard

Direcţia de Sănătate Publică Olt prezintă o cifră alarmantă: 3.316 de cazuri de de infecţii respiratorii acute, înregistrate în săptămâna 21- 27.01.2019. Dintre aceştia, doar 384 de persoane au fost internate.
„Toate cazurile de gripă confirmate s-au prezentat la S.J.U. Slatina cu simptomatologie compatibilă cu gripa, respectiv: febră peste 39 grade C, debut brusc, astenie, cefalee, tuse, rinită, coriză, stare generală alterata, motiv pentru care s-au recoltat probe pentru investigarea cu laboratorul;
In urma rezultatelor emise de laboratorul din cadrul Institutului Cantacuzino Bucuresti, cazurile au fost confirmate cu virus gripal.

Instituţia îi roagă pe cetăţeni să respecte câteva reguli importante:
– Respectarea măsurilor de igienă individuală – spălarea pe mâini cu apă şi săpun ori de cate ori este nevoie;
– Evitarea aglomeraţiilor şi contactul prelungit cu cineva care are o viroză respiratorie;
– Curaţaţi şi dezinfectaţi vesela şi tacamurile, mai ales dacă unul dintre membrii familiei este bolnav. Spalaţi jucariile copiilor după ce au fost folosite.
– Folosiţi serveţele de hârtie pentru a vă acoperi gura şi nasul când tuşiţi sau strănutaţi, aruncați-le imediat după folosire și spălați-vă pe mâini.
– Dormiți bine și mâncați sănătos, echilibrat, pentru a nu vă slăbi imunitatea și a nu deveni vulnerabili la infecții. O dietă echilibrată, care pune accent pe fructe proaspete și legume, cereale și cantități mici de carne slabă permite organismului să se concentreze la apărarea împotriva virusurilor, mai mult decât la digestie.
– Beți cât mai multe lichide, pentru a va hidrata suficient. Apă, sucurile naturale, ceaiurile calde cu tamale și miere , supele calde de pui sunt cele mai bune alegeri.
– Evitați alcoolul, cofeină și renunțați la fumat, pentru că acestea pot duce la deshidratare și astfel la agravarea simptomelor.
– Stați acasă și odihniți-va dacă aveți febră, vă curge nasul sau tușiți.Purtați o rnasca peste nas și gură dacă locuiți sau munciţi alături de persoane cu boli cronice sau cu o imunitate scăzută.
– Păstrați camera caldă dar nu o supraîncălziţi. Dacă aerul este uscat, folosiți un vaporizator pentru a vă reduce congestia nazală și a vă atenua tusea.
– Este bine de știut că antibioticele nu ajută în viroze. Acestea se folosesc numai la recomandarea medicului.
– Aerisirea încăperilor sau a birourilor cu menținerea unei temperaturi de 18-20 grade C.
– Menținerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii în comunitate.
– Păstrarea unei igiene corporale riguroase cu spălarea mâinilor tot timpul, mai ales după suflarea nasului și venirea în contact cu persoane bolnave.
– Evitatea automedicației și prezentarea la medicul de familie în cazul apariției unor semne /sirnptome compatibile cu gripă.
– Omul bolnav se izolează de restul familiei într-o camera corespunzătoare din punct de vedere igienic (Iuminoasa, aerisită, suficient de încălzită 24-26 grade C).
– Cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor de gripă este vaccinarea antigripală . Vaccinul utilizat este diferit de la un sezon la altul iar compoziția este stabilită de Organizația Mondială a Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.