Acasă Politic Cronică parlamentară de Olt

Cronică parlamentară de Olt

98

Paul Stănescu, despre prezidenţiale
Senatorul Paul Stănescu a fost recent prezent la Slatina, unde a făcut o serie de declaraţii, cea mai importantă fiind legată de candidatul Partidului Social Democrat. Acesta a declarat:
„Desemnarea candidatului de la prezidenţiale va fi o decizie a forurilor Partidului Social Democrat. Eu cred că PSD va avea un candidat. Aşa cum ştiţi, de fiecare dată, candidatul PSD a fost preşedintele partidului. Probabil că, în cel mai scurt timp, se va lua o decizie, dar după câte înţeleg acest lucru se va stabili, după alegerile europarlamentare. Mă puneţi să fac presupuneri. Haideţi să avem răbdare cu toţii. Lucrurile se pot schimba, este o dinamică politică, aşa că e greu să mă pronunţ. De fiecare dată, şi eu am susţinut ca partidul din care fac parte să aibă candidatul propriu, cu toate că am o relaţie bună cu Călin Popescu Tăriceanu. Trebuie să cântărim foarte bine aceste lucruri”.
De asemenea, el a mai discutat şi despre plecarea unui om importand din PSD la Pro România:
„Domnul senator Ţuţuianu de la Dâmboviţa a trecut la Pro România pentru că a fost până la urmă exclus din PSD. Eu am spus-o atunci că este o mare greşeală excluderea celor doi colegi, şi a senatorului Ţuţuianu şi a secretarului general Marian Neacşu, dar din păcate am fost printre vocile singulare care au spus acest lucru. Nu e o bucurie în momentul în care un coleg de al nostru trece la un alt partid, dar îi înţeleg. S-au dus tot în partea stângă, fiind social-democraţi, şi probabil că tot ce va pleca de la Partidul Social Democrat va pleca către Pro România pentru că, în afară de PSD, deja a apărut un nou partid pe partea stângă”.

Dan Ciocan salută adoptarea unei legi pentru ANIF
La sfârşitul anului 2018, deputatul Dan Ciocan a votat, în Parlament, legea de aprobare a OUG care modifică OUG 82/2011, făcând posibilă mărirea numărului de angajați ai ANIF (Agenția Națională de Imbunătățiri Funciare) cu 200 de muncitori calificați.
Astfel, deputatul este de părere că prin acest demers se fac paşi importanţi pentru reabilitarea și modernizarea sistemului de irigații la nivel naţional, inclusiv la nivelul județului Olt,.
În prezent se lucrează la Terasa Caracal, care va asigura irigarea a 20.000 de hectare, iar lucrările se aproprie de finalizare, iar până la finele anului, altre trei tesare vor fi puse în funcţiune. ANIF doreşte ca, până în anul 2022, să termine lucrările de reabilitare a infrastructurii de irigaţii pentru 120.000 hectare în judeţul Olt.

Răspuns pentru Senatorul Siminca Mirea
Senatorul Siminica Mirea a formulat o întrebare pentru ministrul Agriculturii, Petre Daea, referitoare la o situaţie din oraşul Scorniceşti. Astfel, proprietarii de apartamente au depus solicitări de atribuire a terenurilor, dar şi Cooperativa de Consum Scorniceşti solicită atribuirea terenurilor. Senatorul dorea să afle dacă se face corect aplicarea Legii nr.231/2018. Recent, senatorul a primit răspunsul de la ministrul Petre Daea:
„Referitor la întrebarea dumneavoastră, având ca obiect „aplicarea unitară a Legii nr.231/2018, precizăm faptul că întrebarea vizează aplicabilitatea prevederilor Legii nr. 231/2018, în sensul clarificării aspectelor referitoare la emiterea titlurilor de proprietate asupra terenurilor aferente locuinţelor care nu au fost cooperativizate pentru deținătorii sau moștenitorii acestora, în condiţiile legii menţionate mai sus.
În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii Guvernului nr. 30/2017, menţionăm faptul că nu
intră în atribuțiile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cererile având ca obiect
soluționarea aspectelor referitoare la reconstituirea sau constituirea drepturilor de proprietate în condiţiile Legii nr. 231/2018, sens în care apreciem faptul că obiectul întrebării formulate
excedează sferei de competenţă a ministerului.”.

Marius Iancu, prezent la Slatina, de ziua Micii Uniri
Deputatul Marius Iancu a fost prezent joi, 24 ianuarie a.c., la manifestările ocazionate de ziua Unirii Principatelor Române. acesta a ţinut să transmită un mesaj oltenilor şi nu numai:
„24 ianuarie 1859 este ziua când românii au arătat că votul lor scrie istoria și că pot uni două țări, Moldova și Țara Românească, alegând același domnitor, pe Alexandru Ioan Cuza. Prin votul lor, românii au înfăptuit Mica Unire și au făcut România.
La 160 de ani de la acel moment istoric, vedem, din nou, cum românii, prin votul lor, au ales drumul pe care România merge azi.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.