Acasă Actualitate Corupţie la Psihiatrie!

Corupţie la Psihiatrie!

543

Un infirmier de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina – Secţia Psihiatrie, concubina acestuia, un consilier de la DGASPC Olt şi un beneficiar al unor servicii publice necuvenite, au fost prinşi de procurori.
O poveste dcare se circumscrie celor din zona secretului lui Polichinelle (nu-l spune nimeni, dar îl ştie toată lumea). Păcatul, infracţiunile reţinute în dreptul celor trei ţin de modul cum se vorbeşte despre cum ajung persoane mai puţin îndreptăţite să beneficieze de grade de invaliditate, concedii medicale, pentru afecţiuni inexistente, dar care sunt susţinute prin remuneraţii direct la sursa care atestă ce nu e de atestat.

În perioada 15-17 ianuarie 2019 procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, desemnaţi să instrumenteze cauze având ca obiect infracţiuni de corupţie, au luat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpaţii Constantin Ilie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată (două acte materiale); Jianu Marilena, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, şi Vlaicu Florina, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, prev de art. 48 alin.1 N.C.p. rap. la art. 291 al.1 din Noul Cod Penal, cu aplic. art. 6 din Lg. nr. 78/2000; Berlinschi Georgeta, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, în formă continuată (două acte materiale).
Astfel, prevalându-se de influenţa pe care o are asupra medicilor şi asistentelor din cadrul Secţiei Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, Constantin Ilie, care ocupă funcţia de infirmier în cadrul acestei unităţi medicale, împreună cu inculpata Jianu Marilena, care ocupă funcţia de consilier în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt (D.G.A.S.P.C.) au pretins şi au primit de la inculpata Berlinschi Georgeta suma de 3.300 lei.
Din actele de urmărire penală efectuate în cauză rezultă că există probe care conduc la bănuiala rezonabilă că în anul 2017, inculpaţii Jianu Marilena şi Constantin Ilie, cu ajutorul inculpatei Vlaicu Florina, au primit sume de bani de la inculpata Berlinschi Georgeta, promiţând că-i vor determina pe funcţionarii publici competenţi-medici, director DGASPC ori Direcţia Muncii, să emită acte medicale ori să-şi foloseacă influenţa în acest sens, necesare fie acordării, prelungirii concediului medical, fie necesare întocmirii dosarului de pensionare pe caz de boală ori chiar a acordării gradului de handicap/invaliditate şi a pensiei aferente.
Inculpata Berlinschi Georgeta a obţinut o pensie de invaliditate, pentru care primeşte lunar suma de 640 lei.
Împotriva ordonanţei de dispunere a măsurii priventive a controlului judiciar, inc. Constantin Ilie a formulat plângere care a fost, însă, respinsă prin încheierea nr.3 din data de 21.01.2019 de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Olt.”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.