Acasă Actualitate Marius Iancu: „România își asumă rolul de mediator imparțial pentru o Europă...

Marius Iancu: „România își asumă rolul de mediator imparțial pentru o Europă mai unită”

43

În cea de-a doua săptămână a anului 2019, în cadrul unei ceremonii de mare ţinută de la Ateneul Român, România a preluat, oficial, preşedinţia rotativă, pentru şase luni a Consiliului Uniunii Europene. Deputatul Marius Iancu vede benefică această preşedinţie, atât petnru România, cât şi pentru Uniune.

„Președinția României la Consiliul Uniunii Europene va aduce o viziune nouă- Coeziunea, valoare comună europeană. Rolul României va fi acela de mediator imparțial pentru o Europă mai unită. O Europă a convergenței, a siguranței, a valorilor comune.
Acțiunile pe perioada președinției Romaniei vor fi axate pe interesele cetățenilor europeni: minimalizarea efectelor Brexit-ului, negocierea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, din perspectiva beneficiilor cetățenilor, coeziunea socială și economică care are ca scop reducerea decalajelor, stimularea antreprenoriatului, consolidarea politicii industriale. În domeniul Politicii Externe a UE, acțiunile vor fi axate pe extinderea Uniunii Balcanii de Vest Parteneriatul Estic, întărirea capacității de apărare a UE și extinderea parteneriatelor de comerț. Prin Președinția Consiliului Uniunii Europene, România va arăta că este un stat puternic, capabil să stea la masa negocierilor, să își spună punctul de vedere și să apare interesele cetățenilor tuturor țărilor membre. Președinția Consiliului Uniunii Europene înseamnă peste 1800 de reuniuni și evenimente organizate de România la Bruxelles, Strasbourg și Luxemburg, 288 de reuniuni la nivel național și 75 de reuniuni externe. Pe lângă personalul existent, au fost angajați 1500 de experți și 300 de președinți și vicepreședinți de grup de lucru. România își asumă rolul de mediator imparțial pentru o Europă mai unită.”, spune seputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.