Acasă Actualitate Paul Stănescu, raport de bună activitate

Paul Stănescu, raport de bună activitate

183

După ce preşedintele României a semnat decretul de eliberare din funcţiile de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, titularul acestor portofolii, Paul Stănescu, şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada octombrie 2017-ianuarie 2019.

„În luna octombrie 2017, preluam portofoliul de viceprim-ministru, dar și de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Un minister cu greutate pentru autoritățile locale, dar care reprezintă și o provocare pentru România și pentru români. Adică, pentru cei care mi-au acordat încrederea de a le reprezenta interesele în Parlamentul României. Toate proiectele demarate și implementate la MDRAP nu sunt ale unui om politic. Sunt ale României și ale românilor. Și, pentru modul în care echipa de la MDRAP – de la nivel executiv și până la nivel de top management – a înțeles să muncească pentru România, merită toate felicitările mele ca ministru, dar și al clasei politice în general!, spune Paul Stănescu

În raport, fostul ministru face referire şi la Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în cadrul căruia, în anul 2018, au fost transferate către unitățile administrativ-teritoriale, pentru realizarea obiectivelor de investiții prin PNDL, fonduri de la bugetul de stat în valoare de: 1.825.062.482,18 lei pentru obiectivele finanțate în cadrul PNDL I; 2.578.723.722,89 lei pentru obiectivele finanțate în cadrul PNDL II.
De asemenea, La finalul anului 2018, programele finanţate din fonduri europene, pe care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) le coordonează, au avut grad de dezangajare zero.
Având în vedere prioritatea României de a creşte gradul de absorbţie a fondurilor comunitare într-un procent cât mai mare, precum şi pentru evitarea pierderii de către ţara noastră, prin dezangajare, la sfârşitul anului 2018, a aproximativ 850 de milioane de euro din Programul Operațional Regional, au fost lansate apeluri pentru „proiecte nefinalizate” în domeniile sănătăţii, educaţiei, monumentelor istorice, drumurilor judeţene şi mobilităţii urbane.
În domeniul administraţiei publice, o activitate principală a fost reprezentată de elaborarea actelor normative, un element important fiindi Proiectul de lege privind Codul finanțelor publice locale (CFPL), în scopul simplificării și sistematizării legislației în domeniul fiscal și bugetar. CFPL are, ca priorităţi, asigurarea de suport tehnic/de specialitate/elaborarea de puncte de vedere pe domeniile de competență în procesul de adoptare a Codului Administrativ; derularea activităților aferente proiectului „Instrumente de sistematizare a legislației, de monitorizare și de evaluare în administrația publică” cod SIPOCA 59, conform graficului asumat prin cererea de finanțare aprobată, în scopul elaborării proiectului Codului de procedură administrativă și asumarea acestuia de către conducerea MDRAP.
În anul 2018, la nivelul Companiei Naţionale de Investiţii au fost încheiate 145 de contracte privind noi obiective de investiții. Astfel, în acest moment, sunt contractate și aflate în diferite etape de implementare 295 de obiective de investiții.

Raportul integral:
Raport MDRAP

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.