Acasă Actualitate Investiţie în educaţie şi viitor, la Caracal. Creşa construită de Guvernul SUA,...

Investiţie în educaţie şi viitor, la Caracal. Creşa construită de Guvernul SUA, un dar pentru copiii capitalei Romanaţiului

124

Nici nu se putea un dar mai frumos pentru copii, în pragul Sărbătorilor de Iarnă. Primăria municipiului Caracal, condusă de primarul Radu Liviu, împreună cu Ambasada SUA la Bucureşti şi Biroul de Cooperare Militară, fără să-i uităm pe reprezentanţii Bazei Deveselu, au dat în folosinţă vineri, 14 decembrie 2018, Creşa Nr. 2 din Caracal, o lucrare suportată în întregime de Guvernul Statelor Unite ale Americii, prin Ambasada Statelor în România. . 400.000 de dolari este valoarea întregii investiţii. O investiţie în educaţie şi într-un viitor mai bun pentru micuţii din Caracal.

Personal calificat
Primăria municipiului Caracal a dat toate avizele şi auutoizaţiile necesare construirii celei mai noi creşe din Caracal. Noua instituţie este formată din trei grupe: două grupe mijlocii şi una mare, pentru 27 de copii. Cel mai mare beneficiar are trei ani. Creşa oferă servicii de îngrijire, deservire şi educaţie antepreşcolară.
La această creşă lucrează 12 persoane: cinci educatoare, cinci îngrijitoare şi dou asistente medicale. Liber a rămas postul de medic, ce va fi scos la concurs.

Cozonac şi colinde la inaugurare
La inaugurarea creşei au fost prezenţi, din partea Ambasadei SUA la Bucureşti, Abigail Rupp, din partea Biroului de Cooperare Militară, col. Steven Klingman, maior Bradford Stark, Phillip Cyr, şefi ai Bazei Militare Deveselu. Nu în ultimul rând, primarul Caracalului, Radu Liviu, viceprimarul Octavial Stănescu, reprezentanţi ai presei şi oameni de cultură. După tăierea panglicii, organizatorii au oferit cozonac, iar un grup de elevi a cântat colinde româneşti.
„Această investiție a fost posibilă cu sprijinul umanitar acordat de către Guvernul Statelor Unite ale Americii prin Ambasada SUA de la București și Biroul de Cooperare Militară,care au suportat toate cheltuielile ocazionate de întocmirea documentației de urbanism, cu întocmirea proiectului pentru obținerea autorizației de construire, inclusiv avizele necesare, precum și realizarea efectivă a lucrărilor de construcții. Pentru creșa pe care o inaugurăm azi, Primăria Caracal, cu sprijinul Consiliului Local, au asigurat finanțarea dotărilor cu mobilier, aparatură, jucării și tot ce este nevoie pentru buna desfășurare a activităților antepreșcolare. Piatra de temelie a acestei construcții a fost pusă în luna iulie 2017 iar recepția lucrărilor a fost făcută în luna noiembrie a cestui an. Această investiție are menirea de a continua buna colaborare a comunității locale cu Baza Militară Deveselu. Ne-am asigurat ca această unitate să beneficieze de personal calificat dar și de dotări la cele mai înalte standarde și sunt convins că foarte mulți părinți vor venii să-și lase copii aici.Micuții nu pot fi izolați acasă, ei au nevoie de socializare. La rândul lor, părinții au nevoie de un loc de muncă și prin urmare de un loc unde să poată lăsa copii cu încredere atunci când sunt plecați. Noi încercăm să venim în sprijinul părinților oferindu-le copiilor condiții și servicii de cea mai bună calitate. În municipiul Caracal există încă două creșe cu o capacitate de 56 de locuri dar, datorită numărului tot mai mare de cereri de înscriere a copiilor la creșă, pentru noi este o oportunitate să beneficiem de încă o locație de acest fel și primim cu mare entuziasm această donație. Vă mulțumim tuturor pentru că ne-ați fost alături astăzi, mulțumim pentrtu implicarea în acest proiect a reprezentanților Ambasadei SUA la București și Biroului de Cooperare Militară, doamnei Abigail Rupp, domnului colonel Steven Klingman, domnului maior Bradford Stark, domnului Philip Cyr, precum și reprezentanților Bazei Militare Deveselu și vă asigurăm de întreaga noastră considerațiune”, a spus Radu Liviu, primarul Caracalului, la inaugurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.