Acasă Actualitate Ilegalități în domeniul economic, taxate de oamenii legii

Ilegalități în domeniul economic, taxate de oamenii legii

82

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, în cadrul unei acţiuni de combatere a contrabandei cu produse accizabile, au constatat patru infracțiuni și au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 35.000 de lei.
„Polițiștii de investigare a criminalității economice au identificat doi agenți economici, care dețineau, în vederea comercializării, țigarete de diferite mărci, fără timbre de marcaj fiscal, provenite din contrabandă. Au fost indisponibilizate 3.313 țigarete, fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirii infracțiunii de contrabandă.
Pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990 R, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau de prestări servicii ilicite, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.000 de lei.
Un alt agent economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței de Urgența a Guvernului nr. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat fiscal, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activității societății respective, precum și confiscarea sumei de 394 lei.”, potrivit comunicatului de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.