Acasă Actualitate Măcel la Rusănești! Toți porcii sunt uciși! Miercuri…

Măcel la Rusănești! Toți porcii sunt uciși! Miercuri…

427

       Urmare a unei decizii luate luni, 26 noiembrie 2018, de un comitet local specific situațiilor de criză, în care nu sunt numai specialiști veterinari (!!!), marți, 27 noiembrie a.c. trebuie să se treacă la uciderea tuturor porcilor de pe raza comunei Rusănești.

Trei focare confirmate. Alte 29 de probe, negative! La Rusănești e ca la 1907. Oamenii sunt frustrați și revoltați în același timp. Primarul susține comunitatea în fața autorităților, dar e mai mult o consolare. Mulți porci nu mai sunt de executat. Ce a fost mare s-a tăiat de frica pestei… Acum, execuția vizează purceii mici și scroafele gestante.
Astăzi, ar fi fost o bună ocazie, pentru ministrul Petre Daea, să vină în Rusănești și să-și asume capacitatea managerială, față de o situație scăpată de multă vreme de sub control. Căci, Petre Daea, de la izbucnirea crizei pestei porcine până în prezent, nu a ridicat nici măcar o sprânceană față de modul cum ANSVA gestionează cumplita maladie. Și când te gândești că în Guvernul României, Petre Daea e văzut drept unul dintre cei mai buni miniștri… De aici încolo, vă gândiți cum sunt restul. Protestul oamenilor nu rămâne fără rezultat: autoritățile dau înapoi. Decizia finală, privind lichidarea porcilor din curțile oamenilor este împinsă pentru miercuri 28 noiembrie. dată la care vor începe din nou discuțiile despre oportunitatea lichidării porcilor rămași prin gospodăriile oamenilor din comună.
N.A. Petre Daea a fost în Olt, acum câteva zile, dar principala sa preocupare nu a privit relația directă cu oamenii care așteptau explicații pe seama prostiei porcine, parte componentă a unui program de guvernare care afundă România în nămol…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.