Acasă Actualitate Percheziţii la Olt!

Percheziţii la Olt!

186

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Vâlcea au efectuat peste 50 de percheziţii în opt judeţe şi Capitală, printre care se află şi judeţul Olt. Oamenii legii au efectuat percheziţiile în cadrul unei operaţiuni de destructurarea unei grupări infracționale bănuite de cauzarea unui prejudiciu la bugetul statului de 3 milioane de euro.

„La data de 22 noiembrie a.c., Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, efectuează 51 de percheziții pe raza județelor Vâlcea, Mureș, Bacău, Argeș, Olt, Ilfov, Giurgiu, Suceava și în municipiul București la persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani.
Cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada mai 2017 – noiembrie 2018, ar fi constituit cinci grupuri infracționale care ar fi procurat acte de identitate falsificate, emise de diferite țări din Europa. Ulterior, s-ar fi deplasat în Italia, Spania și alte state unde, folosind documentele falsificate, care conțineau datele reale sau false ale altor persoane și fotografiile membrilor grupării, ar fi obținut credite de la mai multe bănci.
Din activitatea infracțională a rezultat un prejudiciu de 3.000.000 de euro, 500 de persoane fiind vătămate.
În urma perchezițiilor, polițiștii vor pune în aplicare 93 de mandate de aducere.
La acțiune participă polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Argeș, Ilfov, Mureș, Dâmbovița, Mehedinți, Vaslui, Timiș, Giurgiu, Călărași, Olt, Bacău.
De asemenea, activitățile se derulează cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor județene de jandarmi Vâlcea și Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi Frații Buzești Craiova.”, se arată în comunicatul IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here