Acasă Actualitate Statul, prin DSP, numără nasuri care curg…

Statul, prin DSP, numără nasuri care curg…

118
Hewlett-Packard

          Pentru că munca la stat implică o responsabilitate și o acțiune continuă, Direcția de Sănătate Publică Olt este atentă la tot și la toate. Pentru că nu poate închide școli cu wc-uri în fundul curții, sau cu mucegai în clasă, pe motiv de delict politic, sau nu poate interveni în zone de siguranță a sănătății publice, DSP Olt numără viroze, pneumonii și alte boli specifice din programul de guvernare.

           „In saptamana 12 – 18.11.2018, la nivelul judetului Olt s-au inregistrat 1673
cazuri de infectii respiratorii acute ( ARI ) cu 49 internari si 664 cazuri de pneumonii cu 69 de internari. Nu s-au inregistrat cazuri confirmate de gripa, morbiditatea prin infectii respiratorii acute incadrandu-se in intervalul asteptat in aceasta saptamana.
La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripa clinica, IACRS si pneumonii) a fost cu 9.3% mai mare comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent si cu 1.4% mai mare comparativ cu cel din saptamana anterioara.
II. Vaccinarea ramane cea mai sigura si eficienta masura profilactica
Pentru sezonul 2018- 2019, D.S.P. Olt a catagrafiat 30.300 persoane, considerate la risc si care doresc sa se vaccineze antigripal.
Din achizitia M.S., avem garantia ca pentru sezonul rece 2018/ 2019, judetului Olt s-au repartizat 23.830 doze de vaccin gripal, fata de 30.300 doze solicitate; acest vaccin adresandu-se exclusive grupelor populationale considerate la risc, respectiv medici, cadre sanitare medii si personal auxiliar, atat din spitale cat si din unitatile sanitare ambulatorii, gravide, persoane in evidenta cu afectiuni medicale cronice.
Din cantitatea repartizata jud. Olt au fost administrate 16.628 doze, dupa cum urmeaza:
1. Persoane cu varsta cuprinsa intre 6 luni – 64 ani in evidenta cu afectiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficientei umane= 5.027;
2. Gravide= 6;
3. Medici, cadre sanitare medii si personal auxiliar, atat din spitale cat si din unitatile sanitare ambulatorii, inclusiv salariati ai institutiilor de ocrotire (copii sau batrani) si ai unitatilor de bolnavi cronici, care prin natura activitatii vin in contact respirator cu pacientii sau asistatii = 1.718 doze;
4. Persoane, adulti si copii, rezidente in institutii de ocrotire sociala precum si persoane care acorda asistenta medicala, sociala si ingrijiri la domiciliul persoanelor la risc inalt= 454 doze;
5. Toate persoanele cu varsta peste 65 ani = 9.423 doze.
– Stoc D.S.P. Olt = 960 doze
– Stoc la nivelul cabinetelor de medicina familiei= 6.242 doze
Director Executiv D.S.P. Olt
Dr. Andrei Iordache”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.