Acasă Interviu «Lui Daniel Tudor nu i-a fost niciodată frică de așa-zisa forță a...

«Lui Daniel Tudor nu i-a fost niciodată frică de așa-zisa forță a PSD-ului din Scornicești, și vă asigur că așa va fi și de acum încolo, inclusiv la alegerile locale din 2020»

1470

Interviu cu DANIEL TUDOR, prim-vicepreședinte PNL Olt, viceprimarul orașului Scornicești

         Scorniceștiul este astăzi un oraș liber. Aici, oamenii își permit să gândească cu voce tare, iar când au ceva de spus, nu se uită în stânga și-n dreapta să se asigure că nu sunt văzuți de microfonul de la partidul puterii. Orașul e liberal, din punct de vedere politic, iar asta se întâmplă pentru că o mână de oameni duce mai departe ideea de libertate de gândire și de acțiune.

Liderul acestei stări de spirit este Daniel Tudor, viceprimarul orașului, astăzi. Un om natural, fără să fie adeptul unei duble ținute: una de stradă și una pentru viața de zi cu zi. Normalitatea existenței sale îl recomandă și-l așează în rândul noului val de oameni politici, acolo unde mințile complicate și salvatorii de patrie nu prea își mai găsesc locul.
Daniel Tudor se pregătește pentru un proiect politic, cu vârf de sarcină în 2020, atunci când intenționează să devină primar al Scorniceștiului. Astăzi, viziunile și proiectele sale, reporterul de serviciu le-a obținut într-un interviu spontan, realizat direct la sursă. În biroul viceprimarului din Scornicești, într-o zi de noiembrie, cu accente de decembrie.

– Organizația de la Slatina și-a desemnat doi candidați interni, care să intre în competiție pentru primarul liberal din 2020. La Scornicești când se întâmplă un lucru asemănător?
– În primăvara anului viitor, am decis să depunem candidaturile PNL pentru funcția de primar al orașului Scornicești. Personal îmi voi depune candidatura pentru această funcție așteptând și alte persoane liberale interesate să facă lucrul acesta. Desigur, decizia finală o vom lua și în urma unui sondaj de opinie pe care îl vom face în acea perioadă, pentru a găsi cel mai bun om, cea mai bună soluție. Este o competiție deschisă. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine…
– Nu vă e teamă de mișcarea de forțe care se petrece în zona PSD-ului din Scornicești, acolo unde, din ceea ce știe, pe piață sunt vreo șapte-opt inși care vor să ocupe funcția de primar al Scorniceștiului…
– Lui Daniel Tudor nu i-a fost niciodată frică de așa-zisa forță a PSD-ului din Scornicești, și vă asigur că așa va fi și de acum încolo, inclusiv la alegerile locale din 2020. Într-adevăr, au o echipă mare, se pricep să facă tot felul de promisiuni, dar totul depinde numai de noi, de cei din PNL, pentru a stabili numele candidatului cu cele mai mari șanse pentru a câștiga alegerile locale din Scornicești. Așadar, indiferent de cine va fi candidatul Partidului Social Democrat, nu ne va fi teamă de acesta și suntem încrezători în șansele pe care le avem. Vă asigur că oamenii din orașul Scornicești sunt oameni înțelepți și vor alege varianta cea mai bună pentru ei și localitatea lor.
– Și, totuși, cum se face că o localitate precum Scorniceștiul, o zonă reprezentantivă dintr-un județ roșu, se încăpățânează să rămână mai departe un oraș de dreapta?
– Pentru că majoritatea cetățenilor din acest oraș sunt oameni care își regăsesc valorile în doctrina Partidului Național Liberal, sunt oameni independenți, oameni liberi care nu depind absolut deloc de puterile de la nivel central pe care PSD-ul încearcă să le impună în județul nostru.

«Vă spun că nu mă văd și nici nu îmi doresc să fac parte vreodată dintr-o altă formațiune politică»

– Ce le spuneți celor care, la un moment dat, vor veni să spună: „Domnule, hai să votăm și pe unul de la PSD, pentru că ei au puterea la nivel central și la nivelul Consiliului Județean Olt”? Dumneavoastră nu sunteți și nici nu sunt perspective să fiți încadrat în echipa lor, a celor din PSD…
– Vă spun că nu mă văd și nici nu îmi doresc să fac parte vreodată dintr-o altă formațiune politică. Cât privește puterea, obținerea și atragerea fondurilor, aș vrea să știți că cele 17 primării liberale din județul Olt au reușit să atragă suficiente fonduri, chiar dacă suntem în opoziție cu cei din PSD, un partid social-democrat bine ancorat în județul nostru, dar care dezinformează și care face mult prea multe promisiuni nefondate. În ceea ce ne privește, noi am reușit ca anul acesta să atragem atât fonduri guvernamentale, cât și aprobarea surselor necesare pentru proiectul de reabilitare a unui număr de zece blocuri din orașul Scornicești. Așadar, este un proiect declarat eligibil, vom semna în cel mai scurt timp contractul de finanțare, iar din prima lună de primăvară demarăm lucrările efectiv.
– Putem spune că este pentru prima dată când în județul Olt, în afara municipiului reședință de județ, se reabilitează blocuri…
– Nu știu dacă în afară de Slatina s-au mai făcut astfel de lucrări prin alte orașe ale județului, cel mai probabil nu, dar eu sunt încântat de faptul că am reușit să aducem fondurile europene necesare pentru reabilitarea blocurilor de locuințe. Pentru început, în număr de zece… Continuăm! Pas cu pas!
– Între cei trei care, de fapt, sunt patru: Marian-Jean Marinescu, Gigel Știrbu, Mădălin Teodosescu și doamna Hildegard Brandl, care vor să fie europarlamentari, pe cine ar vrea să susțină Organizația PNL de la Scornicești ca să obțină un loc eligibil?
– Făcând parte din Biroul Politic Județean, în funcția de prim-vicepreședinte, am dat vot de încredere tuturor candidaților, urmând să stabilim cum se vor face listele și cine se va afla pe poziția eligibilă pentru a obține acest loc de europarlamentar. Una peste alta, noi mergem pe vot politic și vom susține candidații Partidului Național Liberal prin acordarea votului de încredere în orașul Scornicești. Oricum, locul final îl stabilește conducerea centrală, în timp ce noi acordăm votul de încredere pentru toți cei nominalizați.
– Din punct de vedere politic, ce-și propune Organizația PNL Scornicești să desfășoare ca acțiuni până la sfârșitul anului în curs?
– Acum, pe sfârșit de an 2018, alături de Organziația de Femei Liberale din județul Olt vom desfășura o campanie în ceea ce privește acordarea unor bunuri necesare copiilor defavorizați din localitatea noastră, atât din oraș, cât și din satele aparținătoare. Avem o evidență a acestor cazuri, vom intra și în detaliu asupra lor, astfel încât în preajma sărbătorilor de iarnă să putem merge pe la casele celor despre care v-am amintit. Sunt oameni necăjiți pe aici, sunt oameni care au o situație materială foarte grea, iar noi avem datoria să contribuim la îmbunătățirea acestor condiții. Mai departe, organizația noastră, alături de Organizația Tineretului Liberal din Scornicești va organiza în jurul datei de 20 decembrie un frumos eveniment – Miss Crăciunița, o petrecere care s-a ținut periodic și în anii trecuți, dar care anul trecut, din cauza evenimentului nefericit legat de trecerea în neființă al președintelui nostru – Costel Moisescu, am hotărât să-l anulăm. PNL Scornicești este o organizație activă, care se implică în continuu în viața oamenilor din oraș. Nu ca alții, care vin doar în campanii…

«Președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, nu este un dictator, iar eu îmbrățișez același tip de politică și sunt de acord ca cei ce vor să facă figurație să stea mai bine acasă!»

– Este dictator actualul președinte al PNL Olt, domnul Liviu Voiculescu?
– Vă asigur că președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu, nu este un dictator, iar eu îmbrățișez același tip de politică și sunt de acord ca cei ce vor să facă figurație să stea mai bine acasă! Ne aflăm într-un moment în care trebuie să ne reorganizăm și astfel să vedem alături de cine vom lupta în Partidul Național Liberal.
– Care ar fi punctul dumneavoastră de vedere față de anumiți aleși locali ai PNL, care nu cu foarte multă vreme în urmă puneau fețe de masă pe la ospățul pesediștilor din Olt?
– Nu sunt și nu voi fi niciodată de acord cu așa ceva. Să fie clar: astfel de lucruri nu se fac, nu se iartă și nu se uită! Sunt lucruri care, din punctul meu de vedere, nu ar trebui să se mai întâmple vreodată și nu vor putea fi trecute cu vederea. Proiectul liberal de la Olt, în care sunt implicat și eu, nu susține compromisurile.
– Ne așteaptă un an cu o încărcătură aparte: în primăvară alegerile europarlamentare, iar spre iarna lui 2019, alegerile prezidențiale. Ce înseamnă un scor bun la cele două tururi pentru Partidul Național Liberal Olt?
– Atât alegerile europarlamentare, cât și cele prezidențiale, pentru noi, cei din PNL, reprezintă un interes major. Personal sunt nerăbdător să aflu care va fi votul politic de la primele alegeri, cele europarlamentare, putând astfel să vedem care este nivelul real la care se află Partidul Național Liberal, dar și Partidul Social Democrat…
– Și, totuși, care ar fi scorul pe care mizați?
– E clar că un rezultat bun la alegerile europarlamentare ne va ajuta ca în perioada alegerilor prezidențiale să știm pe ce stăm și să intervenim acolo unde trebuie să corectăm…
– Vă satisface activitatea în cadrul PNL Olt a deputatului Gigel Știrbu?
– Așa cum am mai spus-o și cu alte ocazii, domnul deputat Știrbu este prezent la aproape toate ședințele de Birou Politic Județean, desigur, în limita programului și al posibilităților pe care le are în momentul respectiv. Domnia-sa este implicat în proiectele și activitățile Partidului Național Liberal, în regiunea Oltenia, cât și la nivel național.
– Ar fi PNL pregătit în cadrul unei moțiuni de cenzură în urma căreia să pice Cabinetul Dragnea 3?
– Am fi pregătiți, iar acesta este și lucrul pe care eu, personal, mi-l doresc. România are nevoie, urgent, de o resetare a modului cum se face guvernare!

«Alături de domnul președinte Liviu Voiculescu le vom spune un „Nu!” hotărât acelor oameni pe care nu i-am văzut implicați în acțiunile Partidului Național Liberal de la Olt!»

– Și ce faceți în cazul în care să zicem că se întâmplă acest lucru? Brusc, peste noapte, o să vă sune telefonul și veți primi tot felul de mesaje… Puteți găsi o unitate de măsură prin care să-i dați la o parte pe oportuniști de oamenii alături de care se poate face treabă?
– Oportuniștii n-au ce să caute lângă noi! Vă asigur că alături de domnul președinte Liviu Voiculescu le vom spune un „Nu!” hotărât acelor oameni pe care nu i-am văzut implicați în acțiunile Partidului Național Liberal de la Olt. Nu ne dorim astfel de oameni în echipă și veți vedea că PNL-ul de la Olt se va baza numai pe oameni competenți și foarte valoroși. Haideți să ajungă Partidul Național Liberal la putere și să vedeți ce înseamnă o guvernare în interesul românilor. Până atunci, experimentele cabinetelor Dragnea sunt pași înapoi din drumul european început în anul 2007. Din păcate, efectele sunt resimțite de o țară întreagă..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.