Acasă Politic Paul Stănescu, reacție dură

Paul Stănescu, reacție dură

859
foto: Mediafax

În urma publicării de marţi a raportului Comisiei Europeane privind Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pentru România, Paul Stănescu, vicepremier al României vine cu o serie de precizări. Acesta spune că rezoluţia forului euroepan este una nedreaptă, cauzat de faptul că alterează independenţa statului român în materie de legiferare internă. Faptul că România este un membru loial al Uniunii Europene, face ca rezoluţia să nu fie respectul pe care trebui să îl primească statul român, care nu trebuie tratat ca un stat mărgina.

„Mi se pare că, prin rezoluția nedreaptă adoptată ieri și prin publicarea raportului MCV, care reprezintă un pumn aplicat suveranității naționale în materie de legiferare internă, UE a ridicat din nou un zid între Vestul și Estul Europei. România și românii nu merită un asemenea tratament!
România este un stat european și trebuie să beneficieze de aceleași drepturi cu toate statele membre ale Uniunii Europene, nu să fie tratată ca un stat de mâna a doua. Am fost și suntem deschiși permanent dialogului și cooperării cu toate forurile UE, am dovedit că suntem un membru loial și implicat, că apărăm și respectăm valorile Uniunii Europene și cred că toate statele membre trebuie să beneficieze de tratament egal!
Este greu de înțeles introducerea unor condiționalități pentru România, sub pretextul afectării progreselor în justiție! Justiția trebuie să fie garanția că legile și drepturile cetățenilor sunt respectate, și nu să reprezinte un tărâm al abuzurilor!
Am prezentat argumente solide privind modificările legislative în domeniul justiției, ori de câte ori a fost nevoie. În schimb, primim așa-zise «recomandări» să ne ignorăm Constituția și alte «ținte de atins» pentru a fi considerați egali cu celelalte state membre, precum și o rezoluție în Parlamentul European care propune o justiție oarbă la abuzuri.
Este de neacceptat ca România și cetățenii români să devină un «sac de box» și să fie atrași în jocul unor politicieni cu diferite interese personale! Se apropie alegerile europarlamentare, dar interesul unora de a câștiga din nou poziții privilegiate în Parlamentul European nu trebuie să fie mai presus de binele și interesul țării pe care trebuie să o reprezinte!”, spune vicepremierul României, Paul Stănescu, senator şi ministru al Dezvoltării, dar şi preşedinte al PSD Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here