Acasă Actualitate Prin semnătura lui Paul Stănescu, investiţii în sănătate

Prin semnătura lui Paul Stănescu, investiţii în sănătate

298
foto: Mediafax

Recent, Paul Stănescu viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a semnat şapte contracte de finanţare pentru achiziţionarea ambulanţelor şi echipamentelor aferente acestora, în vederea creşterii capacităţii de reacţie şi răspuns în cazul situaţiilor de urgenţă şi dezastrelor colective.

„Cele 7 proiecte au fost depuse la sfârşitul lunii august 2018 şi sunt destinate regiunilor mai puţin dezvoltate (regiunea Bucureşti-Ilfov nu este eligibilă în cadrul Axei Prioritare 8).
Echipamentele achiziţionate vor permite evaluarea, primul-ajutor calificat, acordarea asistenței medicale și transportul pacienților atât prin modernizarea infrastructurii existente a sistemului integrat de urgență, cât și prin dezvoltarea de noi structuri în cadrul acestuia.
Valoarea totală a celor 7 contracte este de 558.903.141,45 lei, pentru achiziționarea următoarelor tipuri de ambulanțe, distribuite în cele șapte regiuni eligibile (Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Centru): ambulanțe de tip A 2; ambulanțe de tip B 4 x2; ambulanțe de tip B 4 x 4; ambulanțe de tip C pentru transportul nou-născuților în stare critică; ambulanțe specializate pentru pacienții cu risc biologic; ambulanțe pentru transport victime multiple; posturi medicale avansate; unități de suport pentru accidente colective; ambulanțe pentru acces în zone foarte greu accesibile.
Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în calitate de lider de parteneriat, şi inspectoratele județene pentru situații de urgență (ISU) din fiecare regiune.
Finanţarea contractelor este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (Axa Prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale”, prioritatea de investiții 8.1. – „Investiţiile în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale și de recreere, precum și trecerea de la serviciile instituționale la serviciile prestate de colectivitățile locale”). În cadrul acestei axe, se finanţează proiecte dedicate serviciilor de sănătate şi proiecte de infrastructură pentru servicii sociale.”, se arată într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.