Acasă Actualitate AJOFM Olt, atac direct la bazinul electoral

AJOFM Olt, atac direct la bazinul electoral

158

         Se îngroașă gluma! Fie statul nu mai are bani, fie apar, discret, și zorii legii bunului simț. Chiar în țara unde cei mai importanți procurori sunt demiși de un ministru politic. Cel mai bine o spune direct sursa în cauză, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Olt:

„Persoanele apte de muncă beneficiare ale Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat pot pierde ajutorul social dacă refuză un loc de muncă sau participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională.
Începând cu data de 22 octombrie 2018 a intrat în vigoare Legea nr. 192/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat. Astfel, potrivit noilor prevederi, refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forței de muncă și de formare profesională oferite de agențiile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social. În această situaţie, familia sau persoana singură poate solicita un nou drept după o perioadă de 12 luni de la data deciziei de încetare a dreptului la ajutorul social.
Legea nr. 416/2001 prevede că persoanele apte de muncă ce nu realizează venituri din salarii sau din alte activităţi, se iau în considerare la stabilirea numărului membrilor de familie pentru determinarea nivelului de venit pe familie numai dacă fac dovada faptului că sunt în evidenţa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, pentru încadrare în muncă, şi nu au refuzat un loc de muncă ori participarea la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de aceste agenţii.
Prin persoană aptă de muncă, conform prevederilor Legii nr. 416/2001, se înţelege persoana care îndeplineşte următoarele condiţii: are vârsta cuprinsă între 16 ani şi vârsta standard de pensionare; nu urmează o formă de învăţământ cursuri de zi prevăzută de lege; are starea de sănătate şi capacitatea fizică şi psihică corespunzătoare, care o fac aptă pentru prestarea unei munci”.

Situația, așa cum este prezentată, pare să aibă consecințe și pe termen mediu, căci această populație activă, încadrată în sistemul ajutorului public, reprezintă votantul de serviciu. În Olt sunt mulți primari în funcție, datorită acestei mase de manevră. Care odată scoasă din joc se poate comporta liber. Adică, să voteze cu oricine…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here