Acasă Actualitate Cutremur la Slatina. Cu un scenariu chiar posibil

Cutremur la Slatina. Cu un scenariu chiar posibil

635
Pompieri slătineni vor desfăşura, de la ora 11.00, un exercițiu de alarmare publică a populației în cazul producerii unui cutremur. Scenariul spune că în dimineața zilei de 24 octombrie a.c., s-a produs un cutremur cu magnitudinea 6,5 grade pe scara Richter, care a afectat grav zona de sud a țării, iar în municipiul Slatina mai multe clădiri au fost afectate. După ce au făcut recunoaştere la faţa locului, conform scenariului, s-a constatat că o parte din tribuna Stadionului 1 Mai s-a prăbușit, iar mai multe persoane care participau la o competiție sportivă au fost prinse sub plăci de beton.

„De asemenea, s-au produs avarii grave la rețelele electrice, conductele de apă și gaz și la rețelele de comunicații. Pentru buna desfășurare a exercițiului s-a solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, Serviciului Județean de Ambulanță Olt, Agenției pentru Protecția Mediului și societăților de telefonie, gaz, energie electrică și apă din Slatina. Principalele obiective ale exercițiului sunt: verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante; pregătirea psihologică a efectivelor participante și a cetățenilor, pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unui cutremur; verificarea modului de organizare, desfășurare și coordonare a acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui cutremur.”, spun pomoierii.
Coincidenţa face că stadionul „1 Mai” chiar este vulnerabil la un seism, iar numărul victimelor poate fi mare, dacă un eveniment sportiv are loc chiar în timpul producerii cutremurului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.