Acasă Politic Siminica Mirea, întrebare pentru ministrul Mediului

Siminica Mirea, întrebare pentru ministrul Mediului

119

Recent, senatorul Siminica Mirea a adresat o întrebare ministrului Mediului, Lucreţia Gavrilescu, referitoare la obligativitatea colectării deşeurilor în vederea reciclării şi reutilizării acestora în marja de 50% stipulată de lege:
„Conform art. 17 din legea 211/2011, administraţiile publice locale, precum şi producătorii de deşeuri au obligativitatea ca până în anul 2020 să îşi asume «reutilizarea şi reciclarea a minimum 50% din masa totala a cantităţilor de deşeuri».
În prezent, deşeurile continuă să reprezinte o problemă şi să pună în pericol ecosistemele din ţara noastră. In mod concret, ies în evidenţă cazurile Marea Neagră şi Delta Dunării unde, anual, echilibrul natural poate fi pus sub semnul întrebării.
Aşadar, în contextul în care gradul de colectare al deşeurilor este departe de a atinge nivelul de 50%, prevăzut de lege până în anul 2020, dar şi din cauza îngrijorărilor referitoare la perspectivele calităţii mediului în acest sens, doresc să vă adresez următoarele întrebări:
1. Ce măsuri s-au luat pentru a determina autorităţile publice locale, cât şi producătorii de deşeuri, să reutilizeze, recicleze şi să realizeze alte operatiuni de valorificare materiala a deşeurilor în vederea atingerii pragului de 5 0% stipulat în lege?
2. Care este autoritatea care supervizează activităţile desfăşurate în vederea respectării legii 211/2011.
3. Care sunt concluziile vis-a-vis de eficienta desfăşurării proceselor de
reciclare sau reutilizare a deşeurilor?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.