Acasă Actualitate Succesul senatorului Siminica Mirea în Parlament. Veşti bune pentru bălşeni

Succesul senatorului Siminica Mirea în Parlament. Veşti bune pentru bălşeni

94

În primăvara anului în curs, senatorul Siminica Mirea s-a adresat ministrului Transporturilor, Lucian Şova, cu privire la descongestionarea traficului infernal din Balş.

„Există o situație critică la nivelul infrastructurii, aflată în administrarea ministerului pe care îl conduceți dumneavoastră, pe raza județului Olt. Blocajele rutiere întâlnite în trafic au o frecvență din ce în ce mai ridicată. Timpii de așteptare cresc de la zi la zi, iar absența soluțiilor paralizează orașul Balș. Practic, acest centru urban, situat în extremitatea vestică a județului Olt, este traversat longitudinal de DN65 (DE574).
Eeste o stare acută de disconfort pentru locuitorii orașului, nevoiți să își planifice activitățile curente în funcție de modul cum își permit să traverseze bulevardul central, zonă de drum european.
Nu este o noutate, e o certitudine zilnică. Aici, în anumite perioade ale zilei, parcurgerea a cinci kilometri înseamnă chiar și o oră… Inadmisibil pentru o țară cu pretenții de civilizație europeană.”, sunea senatorul în interpelarea sa.

Senatorul a cerut ministerului să găsească cea mai eficienţă soluţie pentru cei care sunt nevoiţi să traverseze oraşul. Recent, la Craiova, ministrul a anunţat că a găsit o soluţie, iar aceasta este cea de montare a semafoarelor inteligente. Prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, ministerul de resort va demara lucrările de executare a unui sistem de semaforizare la toate cele 12 treceri de pietoni din Balș, în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.