Acasă Actualitate Aplicaţia „RO-ALERT”, în probe la Olt

Aplicaţia „RO-ALERT”, în probe la Olt

132

Recent, a avut loc lansarea portalului web ro-alert.ro, demers premergător lansării aplicației RO-ALERT de avertizare și alarmare a populației în situații de urgență. Momentan, această aplicaţie se află în testare la nivel regional și național.
„Site-ul ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență. Portalul informativ cuprinde următoarele secțiuni: Prezentarea sistemului RO-ALERTConfigurare telefon; Standarde – oferă informații privind tehnologia Cell Broadcast; Întrebări frecvente; Instalează aplicația DSU; Contact
La nivelul judeţului Olt, testarea sistemului a debutat pe 19 septembrie a.c., iar în intervalul orar 17.00-19.00 au fost transmise mesaje de testare către populația din localitățile Balș, Corabia, Vișina și Giuvărăști, iar în data de 21 septembrie, în intervalul 10.00-12.00, vor fi transmise mesaje de avertizare către cetățenii din Slatina, Caracal, Scornicești și Stoenești. În data de 24 septembrie a.c.se vor transmite mesaje către toate localitățile din județul Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.