Acasă Administrație Schitu 2018. O poveste de succes!

Schitu 2018. O poveste de succes!

543
      În sfârşit, normalitatea şi aşteptările de mai bine încep să facă bună casă și în comuna Schitu, judeţul Olt. De la o zi la alta, oamenii locului se conving că administraţia locală este în interesul cetăţeanului, că aici evoluţia edilitară este o certitudine. Şi nu numai asta…

Comuna Schitu tinde să devină o localitate modernă, aşezată pe un făgaş al normalităţii începutului de mileniu. Prefacerile în bine se regăsesc în dreptul echipei administraţiei locale, reprezentată de primarul Marian Lunganu. Şi este loc şi de sărbătoare. Anul acesta, pe 8 septembrie, cu prilejul Naşterii Maicii Domnului, cunoscută în popor drept Sfânta Maria Mică, la Schitu a avut loc cea de-a II-a ediţie a zilei comunei. Prilej de voie bună, de o atmosferă de neuitat. De întoarcere spre valorile satului românesc.

Muzică, joc și voie-bună
Păstrând tradiția, primarul Marian Lunganu, alături de viceprimarul Claudiu Moșteanu și consilierii locali de la Schitu, i-au așteptat pe fiii satului, dar și pe cei din așezările învecinate, să petreacă împreună, la cea de-a II-a ediție a Zilei Comunei Schitu.
Ca și anul trecut, întâlnirea a avut loc pe stadionul din centrul localității, acolo unde, după ora 15:00, pe scena special amplasată au urcat, reprezentanți ai mai multor ansambluri cum ar fi tinerii artiști ai Ansambului „Brebenașii” de la Brebeni, „Voiniceii Schitului”, GAL Ghimpețeni – „Poarta Olteniei”, „Vedea-Văleni” și, bineînțeles, interpreți consacrați ai Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”.
Ulterior, un moment deosebit a fost cel în care cuplurile din comuna Schitu, ce au făcut 50 de ani de căsnicie, dar și elevii cu rezultate deosebite la evaluarea națională din 2018 au primit premii din partea organizatorilor. Astfel, au fost premiate următoarele cupluri: ILIE GHEORGHE și ELISABETA, ISCRU DUMITRU și FLOAREA, BECHEANU ION și IOANA, NICOLAE IOAN și SOFIA, PĂTRĂCHIOIU ILIE și CONSTANTINA, NICOLA DUMITRU și JOIŢA, SCARLAT DUMITRU și MATILDA, în timp ce elevii răsplătiți de autorități au fost:

COMĂNAC ANDREEA MARIA, CONSTANTIN ALEXANDRA MIHAELA, DUNĂ ESTERA DANIELA, ENE MARIUS LAURENŢIU, LUNGANU ADRIANA ŞTEFANIA, LUŢĂ MARIA ALEXANDRA, NICU MARIA ALEXANDRA, RADA ANA MARIA, TOMESCU MARIA MIRABELA, ŢÎRLEA ANA MARIA și VLAD EMANUELA TABITA.

Spre seară, a fost rândul altor soliști îndrăgiți de muzică populară, invitații speciali – Ilie Dură și Violeta Nicoleta Constantin, să-ncingă atmosfera cu numeroasele cântece de joc și voie-bună pe care le-au adunat în repertoriul lor în decursul anilor.
Așadar, trebuie reținut că organizatorii, în frunte cu edilul localității, Marian Lunganu, le-au pregătit celor prezenți numeroase surprize, astfel încât petrecerea să fie la înălțime, iar oamenii să mai uite, fie și pentru câteva ore, de grijile și nevoile cotidiene.
Oficialitățile Oltului, lângă primarul Marian Lunganu și comunitatea locală
Și anul acesta, alături de comunitatea din Schitu, și de edilul localității – Marian Lunganu, pentru a susţine proiectele comunei, la sărbătoare au fost prezenţi numeroși lideri ai județului, demnitari și directori ai mai multor instituții deconcentrate din Olt. Îi amintim aici pe: Virgil Delureanu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Silviu Neacșu – prefectul județului Olt, Adrian Bărbulete – inspector şcolar general al ISJ Olt, Sorin Brătoi – manager Spitalul Schitu-Greci, Gheorghe Neacşa – director Garda de Mediu Olt, senatorul Renică Diaconescu, deputatul Marius Iancu, deputatul Alexandru Stănescu, Cătălin Rotea – managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina, Emil Albotă – directorul Inspectoratului de Stat în Construcții, Costin Vîlceleanu – primarul comunei Perieţi.

Mesajul primarului
Vizibil emoționat, primarul Marian Lunganu a ținut să adreseze, în exclusivitate pentru Ziarul de Olt, un mesaj de mulțumire pentru toți cei care i-au fost aproape, și îi asigură pe consătenii săi de cele mai bune intenții în fruntea administrației de la Schitu: „Ne-am întâlnim astăzi, cu mic, cu mare, la cea de-a doua ediție a Zilelor Comunei Schitu. Le-am promis cetățenilor că vor avea o astfel de sărbătoare, m-am ținut de cuvânt și îi asigur că toate promisiunile făcute și asumate în decursul acestui mandat vor fi duse la bun sfârșit. Le mulțumesc celor ce au crezut în mine, le mulțumesc cetățenilor din Schitu și, nu în ultimul rând, le mulțumesc oficialilor județeni, parlamentarilor și liderilor din instituțiile deconcentrate, pentru susținerea și sprijinul oferit”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.