Acasă Interviu «Astăzi, matematica ne arată foarte clar că toate partidele din opoziție sunt...

«Astăzi, matematica ne arată foarte clar că toate partidele din opoziție sunt obligate să-și dea mâna pentru o Românie cinsitită, prosperă și frumoasă!»

836

      Interviu cu DANIEL TUDOR, viceprimarul orașului SCORNICEȘTI, prim-vicepreședinte PNL Olt

      Într-un județ confiscat de stânga, condamnat să aparțină unei ideologii pe care românii o contestă din ce în ce mai masiv, există o zonă liberă. Orașul Scornicești rămâne un pol de putere administrativ al dreptei, un loc unde, după 1990, stânga a câștigat doar accidental funcția de primar și majoritatea în consiliul local. Aici, la Scornicești, se cedează greu! Iar presiunile și intenția puterii de a obține supremația nu merg în linia așteptată de cei aflați astăzi la guvernare.
Viceprimarul Scorniceștiului, Daniel Tudor, este un om normal, ancorat în valorile fundamentale ale unei societăți în care oamenii vor să rămână, pentru totdeauna, oameni! Știe că liberalismul din România e o stare de veghe, necesară în vremurile complicate ale sfârșitului de vară din anul 2018…
– 10 august 2018. Din punctul dumneavoastră de vedere, cum ar trebui să ținem minte această dată pentru ca mai apoi să spunem mai departe urmașilor urmașilor noștri?
– Data de 10 august 2018 a fost și va rămâne, pentru multă vreme, în memoria acestei țări. Cu toate astea, ar fi fost mult mai bine să nu avem parte de astfel de lucruri și mi-aș dori să nu se mai întâmple vreodată așa ceva. Personal am fost prezent la acest protest, am participat pentru că mi-am dorit și-mi doresc o schimbare în bine pentru țara noastră, pentru viitorul copiilor noștri. Din păcate, ceea ce am văzut acolo m-a șocat și nu mi-a venit să cred că astfel de lucruri se mai pot întâmpla într-o țară europeană, să fie oameni atacați, gazați și bătuți fără motive întemeiate. Vă spun și vă garantez faptul că cel puțin atâta vreme cât am stat în mijlocul acelui protest, oamenii au fost cât se poate de pașnici. Cu toate astea, am primit gaze din toate părțile și au fost momente în care, pur și simplu, nu știam pe unde să mai ieșim. Una peste alta, m-aș bucura ca de acum încolo astfel de proteste și acțiuni să fie ca un semnal de alarmă și să aducă acea schimbare pe care cu toții ne-o dorim. Istoria e pregătită să așeze represiunea din 10 august lângă mineriadele din 1990 și 1991.
– Cine credeți că a dat acel ordin de a se intra în forță în mulțimea prezentă?
– Greu de răsuns, cu nume și prenume. Ancheta Parchetului General trebuie să ajungă la pupitrul de comandă! Gazele au fost date încă de la orele 17:00, și au continuat cu intensitate în orele ce au urmat. Repet: cel puțin în orele de început, oamenii erau pașnici și nimeni nu schița măcar un semn de violență la adresa jandarmilor instruiți într-un anume fel, jandarmi care n-au ținut cont nici măcar de faptul că la protest erau familii cu copii de 1-2 ani, pe care, cu siguranță, nu au avut cu cine să îi lase pe acasă. Revenind la întrebarea dumneavoastră, e clar că a fost cineva la pupitrul de comandă, una sau mai multe persoane care au comandat toate aceste intervenții regretabile și foarte dureroase pentru întreaga țară. Nu dau nume, dar vă asigur că, mai mult ca sigur, a fost cineva din zona puterii care a controlat și au gestionat această acțiune. Imaginile cu jandarmii lovind oameni fără apărare, fără să provoace în vreun fel, au făcut înconjurul lumii.
– Ca principal partid de opoziție din România, cum vă propuneți dumneavoastră, cei din PNL să-i convingeți pe oameni că liberalii sunt singura alternativă la actuala putere formată de social-democrați?
– Personal, văd tot mai mulți oameni nemulțumiți de actuala guvernare, din ce în ce mai mulți votanți și simpatizanți ai PSD care s-au săturat și s-au convins de minciunile, greșelile și anomaliile făcute de Liviu Dragnea și acoliții săi. PNL, ca principal partid de opoziție, are datoria de a convinge electoratul nemulțumit, dar și pe cei ce n-au ieșit până acum la vot, că liberalii sunt principala variantă de guvernare a acestei țări! Suntem obligați să găsim soluții concrete care, ulterior, să-i determine pe cetățeni să se alăture proiectelor noastre. Chiar și așa, nu suntem dispuși să mințim pentru a câștiga puterea.
– Sunt șanse ca toate forțele de dreapta, cu excepția celor de la ALDE care sunt astăzi la putere, să-și dea mâna și să formeze un singul grup care să atace alegerile parlamentare dintr-o perspectivă de unitate?
– Trebuie să înțelegem că numai făcând lucrul acesta putem avea un rezultat, iar astăzi matematica ne arată foarte clar că toate partidele din opoziție sunt obligate să-și dea mâna pentru o Românie cinsitită, prosperă și frumoasă! Doar așa vom putea îndepărta această formă toxică de guvernare care se află la putere. Personal sunt optimist și am convingerea că lucrul acesta se va-ntâmpla cât mai curând…
– Partidul Național Liberal va trebui să-l susțină la alegerile prezidențiale din 2019 tot pe actualul președinte Klaus Iohannis?
– Cu siguranță, da, Partidul Național Liberal va fi alături de președintele Klaus Iohannis și în campania prezidențială de anul viitor!
– Care sunt argumentele care garantează faptul că domnul Klaus Iohannis poate fi un președinte bun pentru încă cinci ani în fruntea României?
– Președintele României, domnul Klaus Iohannis a arătat în nenumărate rânduri că este aproape de cetățenii acestei țări, apărându-le drepturile cetățenești și fiind în continuu într-un conflict deschis cu cei de la putere, în momentul în care au încercat să facă anumite lucruri ce aduceau o stare de rău acestei țări. Să fie clar: cei ce ne conduc n-au susținut niciodată nevoile și problemele cetățenilor acestei țări, dar s-au axat întotdeauna pe nevoile și problemele personale!

«În cel mai scurt timp va fi semnat contractul de finanțare și vor începe lucrările pentru anveloparea primelor blocuri din orașul Scornicești»

– Referitor la administrația din Scornicești, ați anunțat în spațiul public, în urmă cu câteva zile, faptul că veți începe ceea ce se așteaptă de foarte multă vreme: anveloparea de blocuri. Cât e poveste și cât este adevăr, domnule viceprimar, Daniel Tudor?
– Anveloparea blocurilor din Scornicești este o etapă obligatorie și 100% adevărată! Am început acest proiect printr-o dezbatere publică la finalul anului 2017, a fost o întâlnire cu locuitorii orașului nostru și am constatat faptul că într-adevăr se cere acest lucru. Prin urmare la sfârșitul lunii februarie am depus un proiect privind reabilitarea termică a blocurilor din Scornicești, pe atragerea de fonduri europene. Ulterior, în luna iunie am primit un aviz pozitiv de la ADR Craiova prin care am fost anunțați că proiectul a fost declarat eligibil din punct de vedere financiar, pentru ca la începutul lunii august să primească și avizul tehnic. Așadar, în cel mai scurt timp va fi semnat contractul de finanțare și vor începe lucrările pentru anveloparea primelor blocuri din orașul Scornicești.
– Câte blocuri sunt prinse în faza de început?
– Pentru o primă etapă a fost inclus un număr de 10 blocuri, iar reabilitarea este totală, cuprinzând inclusiv schimarea acoperișului, înlocuirea tâmplăriei, izolarea termică, lucrări de reabilitare la casa scării și nu în ultimul rând, la subsol.
– Care va fi participația oamenilor în tot acest proiect?
– 25% vor plăti proprietarii, 15% unitatea administrativ teritorială și 60% Uniunea Europeană. În prima fază primăria va suporta integral cota de 40%, urmând ca în maxim 5-6 ani sumele să fie recuperate de la cetățenii din orașul Scornicești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.