Acasă Actualitate Compania de Apă Olt. COMUNICAT DE PRESĂ

Compania de Apă Olt. COMUNICAT DE PRESĂ

273

         Cantitatea foarte mare de precipitații înregistrată, adică 60 l/mp, în 90 de minute, conform datelor furnizate INMH- Centrul Meteorologic Regional Oltenia, la data de 31 iulie 2018, de la ora 18.30, dublu față de media anuală de precipitații a lunii iulie, de maximum 30 de l/mp, a dus la inundarea mai multor străzi din municipiul Slatina.

Rețeaua de canalizare a municipiului a avut o funcționalitate de 100%, dar a fost preluată o cantitate de 36780,88 mc/oră ape meteorice, adică a fost depășită capacitatea de preluare a rețelei de 16 de ori.
Sectorul Apa Canal Epurare din cadrul Companiei de Apă Olt a luat toate măsurile care se impun în cazul avertizărilor meteorologice Cod Galben de precipitații abundente. Echipele de intervenție au fost în teren încă de la începutul ploii torențiale și au acționat pentru degajarea apei de pe străzi, pentru a deschide geigerelor obturate de diverse materiale aruncate pe domeniul public sau în rețeaua publică de canalizare.
Compania de Apă Olt a intervenit pe 16 străzi și a evacuat apa din 20 gospodării.
Având în vedere problemele care pot apărea în caz de precipitații abundente, Compania de Apă Olt face apel la cetățenii și agenții economici din municipiul Slatina să nu mai arunce resturi menajere și alte materiale nebiodegradabile în rețeaua publică de canalizare și pe domeniul public. Cetățenii pot apela numărul de telefon de la Dispecerat – 0249.300.784, pentru semnalarea problemelor apărute.
Compania de Apă Olt îi asigură pe toți beneficiarii serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare din județ că intervine rapid pentru remedierea problemelor. Compania de Apă Olt este parte a fiecărei comunități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.