Acasă Actualitate La practică. În Franța!

La practică. În Franța!

392

      Cinci elevi ai Liceului Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal au efectuat, în perioada 04 – 29 iulie 2018, un stagiu de practică agricolă la fermele din Departamentul Loiret.

Elevii noștri au fost cazați la familii ce dețin ferme premiate pentru activitatea agricolă derulată la nivelul departamentului francez: ferme pentru cultura mare și ferme pomicole.
Camera Agricolă Loiret le-a asigurat copiilor participarea la cursuri teoretice de formare tehnică, susținute de experții și consultanții instituției și la activități agricole de sezon, la fermele unde au fost găzduiți ocupându-se de recoltarea și comercializarea fructelor în piețele locale, recoltarea grâului, monitorizarea sistemelor de irigații etc.
Pe lângă programul intens de cursuri și activități practice, pe parcursul perioadei stagiului, elevii români, împreună cu membrii familiilor care i-au găzduit, au găsit timp și pentru plimbări prin împrejurimi, întreaga zonă fiind una dintre cele mai frumoase din Franța, datorită diversității biologice și bogăției istorice și culturale.
Este al doilea an când elevii caracaleni, ei înșiși provenind din familii de agricultori și având dorința de a continua activitatea părinților în acest domeniu, au ocazia să cunoască în profunzime agricultura franceză, caracterizată prin ferme de tip familial, o extrem de bună funcționare a asociațiilor de producători și numeroase facilități acordate tinerilor fermieri.
Dovedindu-se o activitate de succes, Consiliul Județean și Camera Agricolă Loiret intenționează continuarea acestei colaborări, mai ales în contextul Sezonului Franța – România (decembrie 2018 – iulie 2019), care marchează o perioadă de manifestări educative, culturale, sportive ce îi vizează în special pe tinerii din ambele țări, sub semnul celebrării relațiilor profunde de prietenie care ne unesc.

Activitățile s-au derulat în baza priorităților stabilite prin Acordul Tripartit încheiat în data de 09.09.2016, între Consiliul General Loiret, Camera Agricolă Loiret și Consiliul Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.