Acasă Actualitate Normalitate. Primăriţa de la Icoana…

Normalitate. Primăriţa de la Icoana…

635

       Într-o ţară în care unii se feresc de statul paralel, fără să-l poată defini, pe meleagurile unde există două Românii, una a lor, a celor de la putere, şi alta a celorlalţi, unii ies din… anormalitate. Exemplul elocvent este oferit de primarul comunei Icoana, din judeţul Olt, Gabriela Ancuţa.

Miercuri, 18 iulie 2018, până-n prânz, doamna primar se afla în Slatina, la Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Olt, pentru a-şi preschimba cartea de identitate. A ales să stea la coadă, aşteptând cu bonul de ordine repartiţia la ghişeu. Şi asta în timp ce i-ar fi fost mult mai uşor şi mai la îndemână să apeleze la reţeaua scurtă de acces, evitând timpul de aşteptare. Doar, mai acum un an, un demnitar de rang ceva mai înalt, preşedinte la Senat, Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu, intra la Permise, în Bucureşti, peste rând, pentru preschimbarea actului în cauză. Atunci, rugat să comenteze acest gest, al doilea om în stat susţinea că… aşa este normal. Că, doar un om de un asemenea calibru nu trebuie să stea la coadă.
Data viitoare, Ancuţa de la Icoana îi poate fi model de bună practică cetăţenească celui pomenit mai sus şi altora ca el. Oare câţi ca el…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.