Acasă Actualitate Victimă a sistemului? Moartea polițistului Băciucu!

Victimă a sistemului? Moartea polițistului Băciucu!

1604
       Aflat la locul de muncă, poliţistul Cristian Băciucu, agent-şef principal în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, acesta a suferit un accident vascular cerebral. Luni dimineaţă. Poliţistul avea 46 de ani şi recent primise o veste care face fericit orice părinte. Fiul său fusese admis luni la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră. Băciucu se afla la locul de muncă atunci când s-a întâmplat să aibă simptomele accidentului vascular cerebral. A fost dus la spital, acolo unde medicii au decis transferul său la un spital din Bucureşti. Miercuri seară, întors acasă, inima s-a a cedat.
În octombrie 2017, un poliţist, şef de post în comuna Milcov, Dorin Neaţu, în vârstă de 40 de ani, a murit în timp ce se afla în uniforma de serviciu. Suferise un infarct. Aceştia nu sunt singurii poliţişti care mor la locul de muncă. În Octombrie 2015, Bogdan Gigină moare după ce cade într-o groapă din Bucureşti, asigurându-se că nimeni nu-i deranjează mersul ministrului Gabriel Oprea de la o întâlnire către casa sa. Cât de mult se interesează sistemul de sănătatea şi viaţa lor?
Până la momentul redactării acestei ştiri, reacţia ministrului de Interne, Carmen Dan, nu există! Un mesaj de condoleanţe în timp optim e prea mult pentru ministrul dregător Carmen Dan. Probabil că e ocupat cu actualizarea listelor pentru un protest spontan. Sau după ploaie, înainte de şedinţa de guvern, doamna o fi la coafor. Totuşi, şeful IPJ Olt trebuie să fie foarte atent la modul cum sunt făcute controalele medicale periodice la poliţiştii de la Olt. Două decese, în niciun an, pun pe gânduri.
Despre modul cum se fac aceste controale, plătite îndestulător, în rândurile poliţiştilor olteni, circulă legende fel de fel. Cei doi au plătiti cu viaţa, alţii sunt la rând. Nu am spus nimic din cauza acestei conjucturi tragice despre cazurile poliţiştilor cu deviaţii comportamentale. Tot boală e şi asta. Şi tot din stresul de la serviciu.
Articolul precedentLiviu Voiculescu. Șase luni și două zile!
Articolul următorRezistenţă prin cultură! Primăria Caracal, proiect ambiţios pntru Biblioteca „Virgil Carianopol”

3 COMENTARII

  1. Despre modul in care se fac controalele sunt multe de spus. Ce pot spune eu, este ca medicul de la IPJ Olt, la care sunt inscris eu, vine de doua ori pe saptamana, martea si joia, de la 9 la 13.00. Am plecat de multe ori de la usa medicului din cauza orelor de asteptare si a cozilor interminabile. Am renuntat la consult, la reteta ori trimitere…Asa ca, daca Dumnezeu iti da zile si sanatate o mai duci, daca te bazezi pe medici sansele sunt reduse. Se mai vorbește uneori de medicina preventiva, de controale anuale etc…. Baliverne ! Stai cu orele la usa medicului si cand ai probleme serioase de sanatate dar sa mergi sa te vada, asa, preventiv. Un sistem bolnav iremediabil iar victimele acestuia se vad zilnic !

  2. Care controale ,nu exista in 17 ani de munca sotul meu nu a facut nici un control periodic,a murit la servici si au considerat ca nu a fost accident de munca .Exista un proces in curs de desfasurare pentru anularea procesului verbal dar intre timp mor politisti pentru ca nimeni nu se gandeste la ei dar eu trebuie sa se gandeasca la populatie. Trezitiva politisti luptati pentru dreptul vostru la viata si al familiilor voastre.
    Neatu Jeni sotia lui Neatu Dumitru Dorinel politistul de la Milcov decedat la locul de munca in uniforma in timpul orelor de servici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here