Acasă Actualitate Dezvoltare Urbană Slatina, proiecte de înfrumuseţare a urbei

Dezvoltare Urbană Slatina, proiecte de înfrumuseţare a urbei

276

În anul 2017, Consiliul Local al municipiului Slatina a luat decizia înfiinţării unei societăţi comerciale, care să aibă grijă de spaţiile verzi ale Slatinei. La scurt timp după această decizie, SC Dezvoltare Urbană Slatina s-a pus pe treabă şi a readus la viaţă un parc, fiind primul proiect de anvergură al societăţii nou înfiinţate, a modernizat alte părculeţe, a schimbat faţa principalului bulevard al Slatinei, iar licrurile nu se opresc. Pentru anul în curs, SC Dezvoltare Urbană Slatina are multe proiecte pe care vrea să le implementeze.

Un an şi jumătate
Înfiinţată la începutul anului 2017, Sc Dezvoltare Urbană Slatina desfăşoară activităţi, în principal, de întreţinere peisagistică, iar ca activităţi secundare toate activităţile necesare pentru realizarea obiectului privind întreţinerea, dezvoltarea şi amenajarea parcurilor, a spaţiilor verzi, a locurilor de joacă, a fântânilor arteziene şi pentru dezvoltarea urbană, conform codului CAEN prin care funcţionează firma subordonată primăriei.
„Se înfiinţează Societatea Comercială «Dezvoltare Urbană Slatina» SRL, persoană juridică română de interes local, cu sediul în Slatina, str. Tudor Vladimirescu. Consiliul Local al municipiului Slatina transmite în folosinţă gratuită, pe durata existenţei societăţii, spaţiul situat în Slatina, str. Tudor Vladimirescu. Asociaţii Societăţii Comerciale «Dezvoltare Urbană Slatina» SRL sunt Municipiul Slatina, ale cărui drepturi sunt exercitate de către Consiliul local Slatina, şi SC Slatina Industrial Parc SA. Interesele Municipiului Slatina, în calitate de asociat, vor fi reprezentate de Berechet Mirel Alexandru. Aportul Municipiului Slatina la capitalul social va fi de 999.000 lei în cadrul Societăţii Comerciale Dezvoltare Urbană Slatina SRL, iar al SC Slatina Industrial Parc SA de 1.000 lei. Administrarea şi conducerea Societăţii Comerciale Dezvoltare Urbană Slatina SRL vor fi exercitată de Dumitrescu Florin Adrian, numit pe o perioadă de 4 ani, cu puteri depline de reprezentare. Se împuterniceşte Berechet Mirel Alexandru să semneze actul constitutiv”, se arăta în proiectul de hotârâre de constituire a firmei.

Fără gărduleţe!
Gărduleţele metalice, care duceau cu gândul la perioade politice demult apuse, dispar treptat de pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Prin această decizie, DUS conferă spaţiilor unde gardurile care delimitau spaţiile verzi de zona pietonală un aspect aerisit şi liber. În spaţiile verzi, îngrădite până acum de bizarele gărduleţe, angajaţii firmei vor amenaja sisteme de irigaţii, apoi se va trece la însămânţarea cu gazon a zonelor.

Piramide florale şi bâncuţe noi
Firma amenajează, în această perioade ghivec cu piramide florale multicolore pe străzile principale, în special pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza. Pentru început. Societatea care se ocupă cu înfrumuseţarea oraşului are în plac să planteze flori din producție proprie în tot orașul, şi pe alte străzi și în cartierele slătinene.

100 – Centenarul Marii Uniri
În anul în curs, comemorăm 100 de ani de la evenimentul politic major al anului 1918: desăvârșirea statului național român realizată prin unirea provinciilor românești cu România. La început a fost unirea Basarabiei cu România (27 martie 1918), mai apoi unirea Bucovinei cu România (28 noiembrie 1918), iar în final unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România (1 decembrie 1918). Cele trei uniri formează împreună Marea Unire de la 1918, iar în 2018, la 100 de ani de la acele evenimente, sărbătorim Centenarul Marii Uniri.
Dezvoltare Urbană Slatina a lucrat la refacerea spațiilor verzi și a aleilor din fața Prefecturii Olt timp de câteva zile. În urma lucrărilor de decopertare a pavajului degradat și retrasare a căilor de acces, angajații firmei au realizat o reproducere florală a siglei dedicată Centenarului Marii Unirii.

Dezvoltare Urbană Slatina a reuşit, în ultima perioadă, să aibă peste 40.000 de plante obţinute în serele proprii. Prin acest fapt, angajaţii societăţi îşi propun să creeze o ciclicitate şi astfel să fie asigurate peste 80% din plantele care vor fi puse în oraş, în rondurile din oraş, în parcuri sau pe principalele bulevarde. Toate aceste flori, unele dintre ele cu un parfum feeric, vor face un deliciu vizual. Ceea ce e mai puţin cunoscut e faptul că toate florile sunt crescute respectând toate normele procedurale în vigoare, cum ar fi respectarea temperaturii în care sunt crescute, soluţiile cu care sunt date la înrădăcinare, de creştere şi înflorire.
Având un management bine pus la punct şi un plan corect de cheltuire a bugetului administrat, Dezvoltare Urbană Slatina reuşeşte, lună de lună, să facă economii considerabile, aproape 200.000 lei, bani care sunt destinaţi unor alte proiecte pentru spaţiile verzi, care ajută la dezvoltarea oraşului. Primăria municipiului alocă, lunar, un buget de 600.000 lei, pentru spaţiile verzi, însă sunt cheltuiţi doar 400.000 lei. Dezvoltare Urbană Slatina se numără printre puţinele instituţii care au un management construit şi pe economisire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.