Acasă Actualitate Primarul de la Movileni, in memoriam Constantin Constantinescu

Primarul de la Movileni, in memoriam Constantin Constantinescu

1186

         Decesul celui care a fost Constantin Constantinescu, președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF) Olt, survenit joi, 21 iunie 2018, i-a luat prin surprindere pe cei din zona fotbalului oltean, acolo unde sunt oameni dedicați, pasionați, implicați în acest fenomen sportiv.
Unul dintre cei care deplâng dispariția omului Constantin Constantinescu este și Sorin Ion Toma, primarul comunei Movileni. Acesta a ținut să spună câteva cuvinte în memoria marelui om de sport:

„Plecarea la cele sfinte a lui Constantin Constantinescu mă întristează profund. Învins pe nedrept de o boală incurabilă, acest om a fost pe lângă funcția deținută în cadrul AJF Olt un tată, un adevărat prieten al celor implicați în fotbalul din județul Olt. A știut întotdeauna să găsească o cale de mijloc, o soluție la toate pasiunile noastre din teritoriu. A găsit timp și înțelegere pentru dezvoltarea acestui sport, a relațiilor inter-umane, căci prin competițiile noastre, dincolo de victorii, puncte, clasamente, se leagă prietenii pe viață.
Deciziile sale, luate în cadrul regulamentelor sportive, au reprezentat lecții de viață, învățăminte pentru cei tineri, pentru pasionații de sport, de mișcare și de competiție. Nu de puține ori, în situații fără rezolvare, am apelat la domnia-sa. Iar atunci când lucrurile nu păreau să aibă o ieșire, profesorul Constantin Constantinescu apela la omul din interiorul domniei-sale. După discuții ce se anunțau tensionate, ne întorceam la firul ierbii, mulțumiți și încrezători că există cineva capabil să ne asculte și să ofere sprijinul profesional și sfatul părintesc.
Fotbalul din județul Olt rămâne mai sărac. Absența sa o vom resimți multă vreme de acum încolo. Exigența președintelui Asociației Județene de Fotbal Olt era o stare pe care o doream atunci când, în implicarea excesivă, lucrurile nu mergeau pe făgașul normal. Astăzi, suntem triști, așa cum vom fi multă vreme de acum încolo. La firul ierbii, pe terenurile din județ, cărora noi le spunem stadioane, unde se joacă fotbal din pasiune, și nu pentru bani și avantaje, multă vreme, se va simți că cineva, de acolo, lipsește.

Familiei întristate, prietenilor rămași aici, vreau să le transmit că onoarea îmi aparține, pentru atâtea amintiri frumoase, câte dețin astăzi cu cel care a fost profesorul și omul Constantin Constantinescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.