Acasă Actualitate Petre Daea, ministrul cu programul „Alege oaia”: „Consumul de carne de oaie...

Petre Daea, ministrul cu programul „Alege oaia”: „Consumul de carne de oaie a crescut cu 104%”

199

Ministrul Agriculturii, Petre Oaia a fost prezent în judeţul Olt şi, în special în Slatina, pentru a promova consumul de produse provenite din oaie în cadrul programului „Alege oaia”. Alături de ministru a fost şi vicepremierul Paul Stănescu, deputaţii PSD de Olt sau directori din cadrul instituţiilor din subordinea Ministerului Agriculturii.
Ministrul a spus, după vizitarea standurilor de pe esplanada din centrul Slatinei, că programul merge foarte bine, la fel de bine ca programul dedicat lânii de oaie:
„A crescut consumul de carne de oaie la 104%. Până în anul 2017, 70% din cantitatea de lână a ţării fie că era abandonată, fie că i se dădea foc. Acum, niciun fir de lână nu rămâne pe câmp pentru că sunt interesaţi prin programul pe care l-am dat ţării. Guvernul a aprobat bani serioşi pentru susţinerea acestui program, acum în ţară sunt 28 de centre de colectare a lânii. Până la această dată s-au luat peste 6.000 de tone de lână, iar din această cantitate peste 5.000 de tone s-au livrat la export”.

La caravana de la Slatina au participat crescători de animale din judeţele Olt, Vâlcea, Teleorman şi Dolj, care au fost prezenţi cu ţarcuri cu oi şi miei şi le-au oferit, spre degustare, oamelonor: tocăniţă de oaie, pastramă, cârnaţi, brânzeturi, iar cei interesaţi au putut să cumpere produse din oaie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.