Acasă Actualitate Un campion din Milcov, la Europenele de MMA

Un campion din Milcov, la Europenele de MMA

4999

         Povestea de viață a lui Mihai Dorobanțu, din Milcov, nu are nimic extraordinar în ea… Un copil crescut cu respect față de oameni, în cultul muncii. De mic a avut o aplecare spre sporturile de contact, acolo unde bărbăția și altruismul înving de fiecare dată în asociere cu mintea iscusită a celui mai atent și mai pregătit să răstoarne punctele de sprijin ale adversarului.

Mihai Dorobanțu e la Campionatul European de MMA
În aceste zile, începând cu 17 iunie, până pe 23, la București, în incinta Hotelului Rin Grand are loc campionatul european de MMA (Mixed Martial Arts – Arte Martiale Mixte). Aici participă, în cinci zile de acțiune, cei mai buni luptători din Europa,. Gazdă este Federația Română Kempo, turneul se desfășoară tip națiune versus națiune, iar finalele și ceremonia de premiere vor avea loc pe 22 iunie. Peste 150 de sportivi din 25 de țări cu tradiție, unde, în acest sport se investește foarte mult, iar participanții sunt susținuți de asociații și federația publică..
Vin luptători din Finlanda, Luxemburg, Belgia, Bahrain (cu statut de invitați), Moldova, Italia, Belarus, Austria, România (țară gazdă), Bulgaria, Ungaria, Ucraina, Polonia, Kazakhstan, Anglia, Germania, Suedia, Irlanda și Spania.
Din partea României, la categoria grea, reprezentant este olteanul Mihai Dorobanțu, cel care luna trecută a participat la o competiție dură, în Rusia. Acolo unde, pe o neatenție de final, a pierdut locul trei. Oricum, de data aceasta mai încrezător, mai bine pregătit, Mihai Dorobanțu privește sus, spre podium, acolo unde stau întotdeauna cei mai buni.
Un amănunt ca de final: Mihai Dorobanțu este solidar în proiectul său sportiv, pentru că, până acum, nimeni nu îl susține. Demersurile sale, făcute pe lângă autorități, au rămas la stadiul promnisiunilor, iar în acestea, chiar și un optimist ca el, a cam încetat să mai creadă…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.