Acasă Actualitate Primarul Rotea, de la Vitomireşti, în vizorul ANI pentru o cutumă naţională

Primarul Rotea, de la Vitomireşti, în vizorul ANI pentru o cutumă naţională

412

Robert Rotea, ales primar în 2013, după moartea tatălui său, şi reales în 2016, a fost găsit incompatibil de către funcţionarii de la Agenţia Naţională de Integritate. Aceştia îi pun în cârcă o stare de incompatibilitate în perioada 30 septembrie 2013 – 30 iunie 2014. 30 iunie 2014 fiind ziua în care intra în vigoare o metodologie aferentă Legii Educaţiei (difuză în privinţa consiliilor de administraţie), care permite primarilor să facă parte din consiliile de administraţie ale şcolilor. Calitatea de membru în consiliul de administraţie al unei şcoli a primarului e o cutimă veche, practicată de mulţi primari, care vor să ştie de la faţa locului treburile unităţii de învăţământ pe care o finanţează, fără a se impune în vreun fel sau a-şi însuşi ceva.

„În perioada 30 septembrie 2013 – 30 iunie 2014 a deținut simultan funcția de primar și calitatea de membru în Consiliul de adminstrație al Liceului Tehnologic Vitomirești, Județul Olt, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.”, se arată în informarea ANI.
Reprezentanţii ANI spun că acesta ar fi încălcat Art. 87, alin. (1), lit. d) și g) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi; […] d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, la regiile autonome de interes naţional sau local, la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la instituţiile publice; […]g) calitatea de comerciant persoană fizică autorizată […]”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.