Acasă Politic Siminica Mirea, soluţii pentru descongestionarea traficului rutier de la Balș

Siminica Mirea, soluţii pentru descongestionarea traficului rutier de la Balș

281

Recent, senatorul Siminica Mirea s-a adresat, prin intermediul unei interpelări, ministrului Transporturilor, Lucian Şova, referitor la descongestionarea traficului rutier în orașul Balș, județul Olt. Senatorul a purtat discuţii şi primarul urbei, Mădălin Teodosescu, cu privire la realizarea a trei, patru pasaje subterane.

„Există o situație critică la nivelul infrastructurii, aflată în administrarea ministerului pe care îl conduceți dumneavoastră, pe raza județului Olt. Blocajele rutiere întâlnite în trafic au o frecvență din ce în ce mai ridicată. Timpii de așteptare cresc de la zi la zi, iar absența soluțiilor paralizează orașul Balș. Practic, acest centru urban, situat în extremitatea vestică a județului Olt, este traversat longitudinal de DN65 (DE574).
Există o stare acută de disconfort atât pentru locuitorii orașului, nevoiți să își planifice activitățile curente în funcție de modul cum își permit să traverseze bulevardul central, zonă de drum european, cât și pentru cei care tranzitează orașul.
Nu este o noutate, e o certitudine zilnică. Aici, în anumite perioade ale zilei, parcurgerea a cinci kilometri înseamnă chiar și o oră… Inadmisibil pentru o țară cu pretenții de civilizație europeană.
Din discuțiile purtate cu primarul orașului Balș, urmare a unor studii de oportunitate asumate de acesta, în calitate de reprezentant legal al comunității, realizarea a trei, patru pasaje subterane pietonale ar rezolva situația din Balș. Asta până când orașul va beneficia de o centură ocolitoare, parte a Drumului Expres Pitești-Slatina-Craiova.
Indicatorii de sănătate publică din zona Balșului, gradul de poluare, sunt argumente ale situației de urgență a unui proiect cum este cel sugerat să intre în agenda dumneavoastră, pe lista de priorități.
Soluțiile tehnice trebuie să rămână în seama specialiștilor! Decizia politică, administrativă în același timp, este la dumneavoastră, domnule ministru.
Balșul are dreptul să devină un oraș normal, și până la demararea lucrărilor la ceea ce pare a fi Drumul Expres Pitești-Slatina-Balș-Craiova!”, a spus senatorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.