Acasă Actualitate Caracalul are centură ocolitoare!

Caracalul are centură ocolitoare!

198

Caracalul se poate mândri cu prima centură ocolitoare, urmând ca, în curând, să aibă şi o a doua centură ocolotoare. Astfel, traficul greu va fi deviat pe această nouă rută de ocolire, coşmarul prin care treceau mulţi locuitori ai urbei celor şapte minuni luând sfârşit.

Joi, 24 mai 2018, oficialităţile locale au făcut recepţia finală a lucrărilor începute acum şapte ani. Lucrările la centură au început în anul 2011, dar au stagnat la scurt timp. O altă firmă a câştigat licitaţia, însă proiectul nu includea sensuri giratorii. Acum, totul este pe făgaşul normal, iar din 25 mai a.c., participanţii la trafic vor avea o variantă de ocolire modernă, ca în statele europene.
La recepţie au fost prezenţi Adrian Motorga, șeful Secției Drumuri Naționale Slatina, Liviu Radu, primarul Caracalului şi Octavian Stănescu, viceprimarul urbei. Cel din urmă s-a arătat mulţumit de lucrare , pe care o consideră de mare valoare pentru caracaleni şi pentru cei care vor avea trecere pe lângă oraş. Acesta a mai spus că centura aduce economii la bugetul local prin faptul că, de aici încolo, drumurile din Caracal nu mai trebuie reparate atât de des.

Construirea centurii ocolitoare a costat 66.000.000 lei – 45.000.000 lei din fonduri europene, iar 20.664.813 lei, bani de la stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.