Acasă Actualitate USR Olt, în lupta politică

USR Olt, în lupta politică

390

Marţi, 22 mai a.c., membrii USR Olt au inaugurat noul sediu, aflat vizavi de Casa Armatei din Slatina. Aceştia au închiriat spaţiul de la o firma privată, din cauza faptului că, spun ei, primaria urbei nu le-a oferit un sediu, aşa cum prevede legea. La conferinţa susţinută în noul sediu au participat preşedintele organizaţiei judeţene Silviu Anton, medicul Sorin Lesnic şi Gheorghe Bondoc.

„USR este o alternativă politică şi pentru judeţul Olt. Facem eforturi de a ne extinde într-un ritm urgent, pentru că este nevoie. Am înfiinţat organizaţii la Corabia şi Obârşia şi mai urmează să înfiinţăm organizaţii, vreo şase până în toamnă. Totuşi, extinderea partidului la Olt nu decurge la modul la care mă aşteptam. Acest lucru este cauzat şi de modul în care s-a făcut politică în ultimii 28 de ani, oamenii fiind dezamăgiţi de întreaga clasă politică.”, a spus Silviu Anton, preşedintele USR Olt.

Medicul legist Sorin Lesnic s-a alăturat echipei USR Olt datorită faptului că i-a plăcut programul politic al partidului. Acesta a fost vicepreşedinte la ALDE Olt, acum câţiva ani, însă, declară acesta, nu i-a plăcut orientarea formaţiunii politice după ce a venit Călin Popescu Tăriceanu în partid.
„Îmi place USR pentru că vine cu un suflu nou, sunt nişte oameni care au dorinţa de a face politică în beneficiul societăţii”, spune Lesnic.
Acesta a mai spus şi că nu a venit în acest partid pentru vreo funcţie şi că nu va candida pentru funcţia de primar al minicipiului Slatina. Preşedintele Silviu Anton a spus că decizia privind cine va fi candidatul pentru fotoliul de primar al reşedinţei de judeţ aparţine membrilor organizaţiei USR Olt, care vor decide cine merită să fie cel care va intra în lupta politică locală pentru a deveni şef al administraţiei locale.

Silviu Anton a prezentat proiectul USR „Fără penali în fruncţii publice”, pe care nu îl pot desfăşura la Slatina, din cauza faptului că Primăria Slatina le cere autorizaţie de construire pentru amplasarea unui cort, preţ câteva ore pe domeniul public. Useriştii olteni au ajuns la concluzia că mesajul pe care îl transmite, prin această decizie, Primăria Slatina, este acela că administraţia locală ar susţine corupţia şi că ar fi „de acord ca persoanele condamante penal să fie în continuare în funcţii de demnitate publică şi nu dau doi bani pe cetăţenii oneşti, care îşi plătesc taxele şi impozitele”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.