Acasă Actualitate Senatorul Siminica Mirea întreabă, ministrul Transporturilor trebuie să răspundă

Senatorul Siminica Mirea întreabă, ministrul Transporturilor trebuie să răspundă

80

Recent, senatorul Siminica Mirea a adresat o întrebare ministrului Transporturilor, Lucian Şova, referitoare la proiectele Ministerului Transporturilor, derulate în județul Olt, pe DN 65, în orașul Balș, privind fluidizarea circulației rutiere.

„În urmă cu mai bine de un an mă adresam predecesorului dumneavoastră de la acea dată, domnului ministru Alexandru Răzvan Cuc. Solicitam de la acesta, de la instituția condusă acum de dumneavoastră, un răspuns legat de intervențiile pe care le are prevăzute, dacă ele există, privind fluidizarea circulației rutiere în orașul Balș, județul Olt, pe zona de drum aferentă DN 65.
Din păcate, nimic nu se schimbă în zonă, iar lucrurile chiar se agravează de la o zi la alta, cu vârfuri de sarcină în orele de după-amiază, atunci când traficul greu se suprapune cu cel deja existent.
Chiar și prin desființarea unor treceri de pietoni, în proximitatea arterei respective, lucrurile nu cunosc o îmbunătățire din perspectiva fluidizării circulației autovehiculelor pe acest drum european care se suprapune cu artera principală din Balș.
Până la demararea lucrărilor la Drumul Expres Craiova-Pitești, care va include și o centură ocolitoare a orașului Balș, realitatea este una dominată de neputință, fără a mai pune la socoteală și impactul de mediu produs riveranilor care locuiesc în imobilele din vecinătatea acestei artere rutiere.
Față de situația prezentată sintetic mai sus, o soluție pe termen scurt, îmbrățișată și de autoritățile locale din orașul respectiv, ar fi construirea în regim de urgență a unor pasarele supraterane, menite să fluidizeze traficul rutier pe acest drum european. Situații similare, întâlnite în alte părți ale țării, au arătat eficiența acestor soluții.
Nu-mi arog drepturi de autor. Reprezint doar interesele unei comunități sufocată de incapacitatea altora de a înțelege realitatea așa cum este.
Am speranța că dumneavoastră, domnule ministru LUCIAN ȘOVA, veți înțelege ceea ce nu a acceptat, ca pe o realitate evidentă, predecesorul la care am făcut referire ceva mai devreme!
Raportat la situația prezentată mai sus, vă adresez următoarea întrebare:
– Care sunt proiectele Ministerului Transporturilor, derulate în județul Olt, pe DN 65, în orașul Balș, privind fluidizarea circulației rutiere?”, se arată în întrebarea formulată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.