Acasă Actualitate Jandarmii olteni au „pescuit” braconieri piscicoli

Jandarmii olteni au „pescuit” braconieri piscicoli

267

Dimineaţa zilei de 12 mai a.c. a fost una încărcată pentru efectivele din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, caer au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol. Prin intermediul unui comunicat, aceştia prezintă cazurile depistate şi sancţiunile acordate celor care nu respectă legea:
„În jurul orelor 05.30, un bărbat în vârstă de 41 de ani din comuna Rusăneşti, a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial pe luciul de apă al râului Olt în dreptul localităţii Cilieni, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament, în lungime totală de 1190 metri, fără a deţine autorizaţie în acest sens şi în perioada de prohibiţie.
Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele de pescuit au fost ridicate de la făptuitor.
Documentele întocmite de către jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.
În noaptea de 12/13.05 a.c., în urma executării unei misiuni în colaborare cu ANPA Filiala Oltenia pe lacurile de acumulare Strejeşti şi Drăgăşani şi cu sprijinul membrilor ASRO, au fost scoase din apa râului Olt, plase în lungime totală de 4360 m şi cantitatea de 160 kg. peşte specia caras.
Uneltele de pescuit au fost distruse de către inspectorul piscicol din cadrul ANPA, iar cantitatea de peşte a fost redată mediului acvatic.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.