Acasă Actualitate Ministerul Justiţiei a răspuns. Judecătoria Slatina, la fostul BNR, un proiect

Ministerul Justiţiei a răspuns. Judecătoria Slatina, la fostul BNR, un proiect

249

Acum o lună, senatorul Siminica Mirea adresa o întrebare minsitrului Justiţiei, Tutorel Toader, referitoare la stadiul investiţiilor în reabilitarea fostei clădiri a Băncii Naţionale Slatina, intrată în patrimoniul ministerului de resort:
„Nu pun pe plan secund și celelalte atribuții ale dumneavoastră, nu minimalizez reformele în domeniu, mai mult sau mai puțin făcute cu dedicație pentru anumite grupuri sau persoane, dar vreau să vă aduc în atenție un proiect asumat de ministerul pe care îl conduceți: transformarea fostului sediu al Băncii Naționale din Slatina, în sediu pentru Judecătoria Slatina, cea care își desfășoară în prezent activitatea în condiții nesatisfăcătoare pentru justițiabili, dar și pentru personalul care activează aici. Imobilul, fost sediu al BNR, transferat la minister în vederea transformării în judecătorie, nu are timp să aștepte. Starea de degradare este vizibilă, iar întârzierile pot produce pagube greu de reparat. Cred că o urgentare a lucrărilor aici, este benefică pentru toată lumea! Pentru justițiari, pentru justițiabili, dar și pentru această bijuterie arhitectonică din Slatina, județul Olt. Raportat la situația prezentată mai sus, vă adresez următoarea întrebare:
– În ce stadiu se află investițiile preconizate a fi efectuate la noul sediu al Judecătoriei Slatina?”

Ministerul i-a răspuns senatorului prin intermediul unui secretar de stat. Reprezentnanţii ministerului spun că imobilul de pe bulevardul Nicolae Titulescu din Slatina se află inclus pe o listă ample de proiecte prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii. Proiectul se află în faza de obţinere a autorizaţiei de construire, a întocmirii proiectului tehnic de execuţiei şi a detaliilor de execuţie. După ce se vor îndeplini cele menţionate anterior, se va trece la demararea procedurii de achiziţie publică a contractului de execuţie a lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.