Acasă Actualitate Jandarmii olteni au constatat şi au luat măsuri

Jandarmii olteni au constatat şi au luat măsuri

143

În primul sfârşit de săptămână al lunii mai a.c., jandarmii olteni au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a legii. Din agenda de lucru a jandarmilor, prezentăm, conform comunicatului de presă, cele trei acţiuni acţiuni importante:

„În data de 05.05.2018, în jurul orelor 07.15, o persoană de 37 de ani, a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial în apa Râului Olt, în dreptul localităţii Gostavăţu, cu o unealtă de pescuit de tip prostovol, confecţionată din aţă de culoare albă, încălcând prevederile Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr. 8 din 12 ianuarie 2018 şi Ordinului Ministerului Mediului nr. 174 din 16 februarie 2018 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii în anul 2018.
În data de 06.05.2018, în jurul orelor 21.20, în dreptul localităţii Milcov, o patrulă de jandarmi a observat un autoturism care se deplasa pe malul stâng al râului Olt având luminile stinse. S-a procedat la blocarea drumului şi oprirea autoturismului pentru verificări. În autoturism, au fost identificate două persoane de 58 şi respectiv 42 de ani, din localitatea Redea, jud. Olt. La controlul portbagajului autoturismului, au fost găsite mai multe unelte de pescuit în scop comercial, respectiv două plase confecţionate din plasă monofilament, două unelte de tip pripon şi două bărci confecţionate artizanal din camere tip auto pe care intenţionau să le folosescă la pescuit în apa râului Olt.
În ambele cazuri s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.”
În data de 05.05.2018, în jurul orelor 19.55, pe raza com. Călui, în pădurea din apropierea cantonului Lunca Oltețului a fost depistată o persoană de 42 de ani din aceeaşi localitate, în timp ce transporta, cu un atelaj hipo, cantitatea de 1,98 m.c. de material lemnos din specia „stejar”. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că materialul lemnos provenea din tăierea, fără drept, de către persoana în cauză, a unor arbori din pădurea situată în apropierea cantonului Lunca Oltețului, nr. 20 şi aflată în administrarea Ocolului Silvic Iancu Jianu. La faţa locului au fost solicitaţi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Iancu Jianu, care au procedat la măsurarea şi calcularea prejudiciului produs. Au fost întocmite acte de constatare pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 46/2008 – Codul Silvic.
Documentele întocmite de jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor, iar materialul lemnos şi atelajul hipo au fost predate organelor silvice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.